tisdag, november 20, 2018

2 timmar runt, runt


Tjena. 

Nu har jag tränat upp Simon Andersson, så att han är i fullgott slag igen, det låter han hälsa er alla läsare exklusivt här på bloggen. 

Tre dagar i rad så har jag nu stakat på Lugnet, på dessa tre dagar har jag fått ihop: 6 timmar, 94,7 kilometer och 1670 höjdmeter. Det blir några varv. Stämmer Strava så har jag fått in nästan 160 varv hittills på mina inte alltför många skidpass där på Lugnet. Det är dock så pass många gånger att jag glömt bort antalet och jag ska dit igen till helgen. Då väntar det ett intervallpass på lördag och en femmil på söndag. 

Idag blev det bara ett lugnt pass på två timmar där jag till stora delar hade sällskap av först Måns Sunesson och sedan Simon. Jag hade brutalt låg puls idag: 99 i snitt, men grabbarna åkte rätt lugnt och jag hade mer ett återhämtande pass på schemat så det spelade inte alltför stor roll. Jag har även fastat hela dagen idag, även om jag lyxade till träningen med en kalorifattig sportdryck från +Watt, så nu ska det bli gott med middag! 

Imorgon väntar det åter jobb och en efterlängtad vilodag!

2 kommentarer:

Mattias sa...

Tjenare. Bra kämpat med varven, pannbensträning!!

Jag har en fråga till dig som lyder såhär: Jag har haft lite problem med sjukdomar under ca 4 månader av detta året och har nu sakta börjat komma tillbaka. Försöker ligga kring 70-75% puls under alla mina träningspass tills de att jag känner mig 100% igen och planen efter att jag känner mig hel igen är då att börja med lite fart- och intervallpass.

Under löpning fungerar denna metod bra men problemen börjar vid rullskidåkning, min puls ligger alltid på kring 80% av max, oavsett hur lugnt jag försöker ta det. Vad kan jag göra för att få ner denna? Skulle gärna vilja åka på långpass men jag vill ju inte stanna var 100e meter för att pulsen är för hög..

Sorry för lång fråga men hoppas att du kanske kan hjälpa mig :)

Ha det bra!

Adam Steen sa...

Hej!

Tack för det :)

Trist med sådana bekymmer alltså!

Det låter väl som en bra plan.

Bra fråga alltså, du kanske har för tungt rull? Du kanske ska testa att åka med benen om du inte gör det, eller bara staka om du åker med benen annars. Liksom prova dig fram. Annars kanske du kan skippa pulsklockan och gå på känsla lite mer, då tror jag att pulsen sjunker om du får åka några pass. I övrigt tror jag bara att du får ge det lite tid och försöka hålla en god kontinuitet i träningen så kommer det garanterat att bli bättre med tiden.

Ingen fara. Det är bara att fråga på :)

Lycka till!