söndag, november 18, 2018

30 långa impulser och 2,30 stak!


Tjena!

Dagens enda och veckans sista pass har just avklarats. Istället för att bara staka i 2,30 så valde jag att lägga in tre block med tio impulser vardera, där varje impuls var 25 stavtag eller cirka 15 sekunder. Jobbigt efter ett tag kan jag lova! Jag lade upp passet som så att jag började med 30 minuter lugnt, sedan så satte jag igång med impulserna. 

Jag körde två impulser per varv, en i vardera backe. Efter tio utförda impulser, eller fem varv så tog jag cirka 1,5 varvs vila från impulserna, innan jag gasade på igen. 

Jag tror det är bra för musklerna, tekniken och även för orken att köra dessa impulser. Det är aldrig en nackdel att försöka bli lite snabbare. Att köra 25 stavtag är precis i längsta laget då man helst inte vill dra på sig syra. Men idag gick det bra, blev lite trött muskulärt dock, men det är inte så konstigt med totalt 750 maximala stavtag. 

Måns Sunessons pappa fångade mig på bild under en av mina sista impulser:Jag skrapade ihop 38,9 kilometer i det väldigt tunga och blöta föret, det var bra jobbat!

Inga kommentarer: