måndag, november 05, 2018

60 min hårt med impulser


4 x 15 minuter elghufs i Romme i lördags
- 60 min tröskelstak med impulser idag 

Skönt att ha stökat av en mindre dödsperiod! Om ni tycker det rullar tungt med fyror så skulle ni ha åkt på Lugnet idag, fy för bövelen vad tungt det gick. Inte så konstigt kanske när det var gråmulet, fem plusgrader och på eftermiddagen. Spåren var genomblöta. Men tungt före och blöta förhållanden behöver ju inte hindra undertecknad från att köra passet som planerat och det gjorde det inte heller. 

Efter en uppvärmning på femton minuter så brände jag av passet enligt plan: 60 minuter tröskel (eller hårt tempo utan att maxa), med en impuls var sjätte minut. Siffror: 18,78 kilometer, 164 snittpuls och173 maxpuls. Inga rakethastigheter som ni märker, men jag fick ta i och kroppen kändes okej i alla fall. 

Inför sådana här pass så brukar jag ladda med watt warm up och en koffeintablett, mest för att jag ska få lite högre puls och bli lite alertare rent mentalt.

När jag var klar med min intervall så åkte jag lugnt i ytterligare en kvart, för att totalt få ihop 90 minuters skidåkning. När det var klart så kastade jag mig av spåret så fort det bara var möjligt. Det är toppenbra att kunna åka skidor när det ser ut som det gör ute, men det är oerhört tråkigt tycker jag och jag är ganska övertygad om att rullskidåkningen ger minst lika mycket i en tid till. Planen är att åka skidor omkring en gång i veckan på denna slinga, mer än så har jag inte tid eller lust till. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, var det som vanligt mycket småsten i snöbädden på lugnet?, borde vara ett minimikrav att maskinförarna åker skidor regelbundet men det är ju kommunal verksamhet så det är nog för mycket begärt.

Adam Steen sa...

Nja, inte något jag lade märke till i alla fall. Haha, ja det har du helt rätt i