söndag, november 25, 2018

Dags för söndagsfemmil


Jag blev väckt imorse av Amanda med frukost på sängen, fast vid matbordet. Det var inte illa. Hon och Alfons hade blivit väckta redan klockan 05,30 av Boss, men dessförinnan så hade dom liksom jag sovit gott. Skönt för oss alla. 

Idag så väntar det ett nytt skidpass på Lugnet, då jag inte ska köra alltför hårt så är det inga problem med mycket folk, värre igår när intervaller stod på schemat. Planen för detta pass är att få till en femmil under tre timmar, det blir ju lite mer beroende av föret och skidorna än vad det är på rullskidor. Men tanken är ändå att jag ska snurra på i en fart/intensitet som är något högre än AI för att klara det. Pulsen brukar ändå vara rätt låg vid dessa pass. Får se hur det går idag då. Detta pass är ju i princip det enda långpasset jag kört på slutet och förhoppningsvis räcker det, åtminstone till Ski marathon-distanser och det är ju flest sådana lopp jag kör. Dessutom så tror jag inte min uthållighet blir sämre med åren, viktigare att fokusera på att göra bra, hårda pass, samt att lyfta tunga vikter emellanåt. Igår så testade jag att mata Alfons med blodpudding via min egen mun, ungefär något i stil med ”Lady och Lufsen”. Det gick bra, även om det inte syns på bilden ovan. 

Inga kommentarer: