fredag, november 09, 2018

En vändning och ett härligt morgonpass


En aning sänkt från gårdagen och med lätt värk/stelhet i kroppen så vältrade jag mig ur sängen i morse. Efter frukosten som endast bestod av en halvliter vatten, samt en kaffekopp så började jag så smått vakna till liv igen. Jag cyklade sedan till skolan, lämnade väskan inne i lärarnas omklädningsrum, lyckades låsa in mitt egna nyckelkort där i all hast och tvingades gå till samlingen utan nyckel. 

På träningen så började jag känna mig piggare och gladare. Gott snack med elever och en härlig stämning. Detta första pass för dagen blev totalt 1,15 timmar löpning. Under denna tid så blev det också som följer:

- Spänsthopp: 5 varv med 6 jämfotahopp, 7 enbenshopp höger och 7 vänster (totalt 100 hopp)

- Mångsteg (som diagonal skidåkning) 5 x 20 steg

- Plankan i två minuter

Ett rätt skönt och lagom pass såhär på morgonkvisten. Tror det kan vara bra för de allra flesta att bryta av med lite spänst, men det gäller att vara lite försiktig med tanke på skaderisken. Precis som i andra styrkeövningar så är utförandet viktigare än antalet. Bättre att göra dom riktigt och några färre. 

Nu väntar några timmars jobb och sedan ett kortare stakpass i eftermiddag!

Inga kommentarer: