måndag, november 12, 2018

Kul med nygammalt styrkeprogram!
Jag glömde ta bild från dagens pass, så det fick bli två gamla. Jag tror vi överlever..

Idag blev det ett för mig nygammalt styrkepass. Ni minns kanske att jag körde det i början på vintern, förra säsongen. Då så hade jag hjälp av en kille vid namn Christian Mundt (”Coachmundt” på Instagram) med lite träningsupplägg. Även inför denna säsong kommer jag ha honom som lite bollplank kring olika upplägg och pass. Kul med lite nytänk och idéer utifrån. Även om jag detta år kommer planera själv, men ta lite idéer till vissa träningspass, det kommer mer om det framöver.

Det jag körde idag var löpning till och från gymet, totalt 25 minuter, 5,68 kilometer, 4,26 min/km snittfart och 133 snittpuls. Målet är att försöka springa i sub 4,30-fart, för att hålla igång löpbenen lite i alla fall. Sprang i mina Hoka Napali  men på gymet kör jag i strumplästen, det borde fler göra!

På gymet så blev det följande:

- Komplexfemman två varv med 6 reps per övning, 20 kilo första varvet och 30 kilo andra varvet. 

A) HCP (hang power clean, eller frivändning med start från knäna). Uppvärmning: 10 x 30 kilo - 6 x 40 kilo - 4 x 50 kilo. Sedan: E2M 3 st @ 60 kilo (alltså fem x tre stycken, start varannan minut). 

B) Knäböj uppvärmning, djupa: 10 x 40 kilo - 6 x 50 kilo - 4 x 60 kilo. Sedan E3M: 5 knäböj 75 kg (3s ned, 3s paus i botten) - 5 upphopp på bänk - 6 chins L-sit (3s paus i toppen). Totalt tre set, ett var tredje minut

C) E3M i 9 min: 10 TRX-rodd - 10 ball slam (stakkast med medicinboll), 12 kilo - 10 biceps-axelpress, 10 kilo (tänk en omvänd stakrörelse)

D)  Fem varv med: 30s burpees (ca 12 st) - 30s vila - 30s Kettlebellsswing (cirka 15 st, 24 kg) - 30s vila

Hängde ni med? Annars får ni fråga. Detta passet är jäkligt roligt och jobbigt på ett annat sätt än det jag kört under hela uppbyggnadssäsongen. Förhoppningsvis sliter det lite mindre. Det är även kul med att köra på rullande klocka och ha en bestämd vila. Kommer nog ha träningsvärk imorgon, framförallt i benen, men säkert i överkroppen också. Tanken då är att köra ett intervallpass stakning, sedan väntar det två dagars vila!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är skillnaden mellan Napali och Clifton? :)

Adam Steen sa...

Samma sula men lättare överdel i Napali :)

Anonym sa...

Ah ok! Låter som ett bra kompliment till Clifton. :)

Adam Steen sa...

Absolut :)