torsdag, november 29, 2018

Premiär i Bergebo idag
Det såg ju faktiskt riktigt bra ut uppe i Bergebo igår när jag var där. Kanonerna sprutade, två stycken på stadion som jag såg. Enligt uppgift ska en vara på ute i skogen också, någonstans längs 1,5 kilometerspåret, där bortåt såg jag själv endast ett antal snöhögar. Igår var det minus 12 grader och föhoppningsvis sprutade dom vidare där uppe hela tiden i kylan. Jag hoppas att dom schacktar ut snön nu under de kommande dagarna, nu ligger spårets längd på uppskattningsvis 350-400 meter. 

Idag bjuds det på endast en minusgrad och senare ska det komma snö, samt plusgrader i någon dag. Trist att vädret antingen ska vara väldigt kallt, eller på plussidan så det blir slask och saltade vägar. Aldrig får man vara nöjd, ni vet hur det är. 

Tanken är att jag efter jobbet ska cykla hem först och sedan dra till Bergebo för att göra premiär i den fria tekniken för säsongen. För att spetsa till det hela så kommer jag köra ett antal impulser 20-30 stycken. Jag är övertygad om att impulser är väldigt bra! Du tränar teknik i hög fart, snabbhet, det blir en form av styrketräning och du lär kroppen att rekrytera snabba muskelfibrer. Så alla som har någon form av ambition i sitt konditionsidrottande bör lägga in lite maximala spurter här och var på 10-30 stycken á 10-30 sekunder beroende på upplägg och träningspass. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Måste vara rena drömmen för dig att äntligen få åka skejt!

Adam Steen sa...

Ja