tisdag, november 27, 2018

SkiErg-intervaller för andra gången på en vecka


God dag!

Åter har jag kört ett SkiErg-pass, ett ganska bra sådant också tror jag. Det blev löpning till och från gymet där jag totalt skrapade ihop 5,9 kilometer och 25 minuter, fin början och avslutning på passet. Mellan dessa löpningar så stod det SkiErg-intervaller på programmet och idag körde jag som följer:

10 x 4 minuter, 1,5 minuts vila. På de sju första körde jag på motstånd 8, resterande tre hade jag motstånd: 7, 6 och 10. Jag var en aning seg i musklerna från gårdagens gym och jag hade svårt att klara av de tre-fyra sista, men hellre köra idag och få vila imorgon efter jobbet. Planen var att försöka klara under 1,48 min/500 meter, det gick inte, men det var inte något bedrövligt resultat ändå. Nedan kommer ni få se lite bevisbilder från intervallerna:

1,49,2 min/500 meter i snitt alltså och en snittpuls som låg omkring 165-170 slag/minut, förutom den första som var på 154. Det var helt okej tycker jag!

Efter mina fyraminutersintervaller så var det dags för 5 x 30"-30", resultat som följer:Lyckades få upp pulsen som högst i 183 slag/minut på den sista 30 sekunder långa intervallen, mäktigt! 

Bra pass och okej känsla, skönt med vilodag imorgon!

3 kommentarer:

Julian Schönfelder sa...

vilket motstånd kör du på dina ski-ergintervaller?

Adam Steen sa...

Men nu får du väl skärpa till dig. Det står klart och tydligt inläggen.

Adam Steen sa...

Fast på 30 sekunders hade jag missat att skriva: 8 på de fyra första och 10 på den sista