söndag, november 25, 2018

SöndagsfemtiofemmanFå människor är så godhjärtade, trevliga och genomsnälla som mitt sällskap för dagen: glädjespridaren Ronny Wedin. Det är nästan så att han ber om ursäkt för sin uppenbarelse, fler personer borde ta efter Ronny i sitt beteende, inklusive jag själv. Han kontaktade mig igår och frågade om vi kunde träna tillsammans och det passade bra ihop med det pass jag skulle köra. Han hade ett litet annorlunda upplägg än mig då han körde en av många olika varianter på ett så kallat "Vasapass", eller förenklat ett distanspass med intervaller i. Jag hade ju min söndagsfemmil att avverka, egentligen är det väl kort sagt AI med tryck, lite hårdare AI-tempo med andra ord. Jag tyckte jag körde på rätt hårt till stora delar av passet, ändå var snittpulsen endast 125. Men jag har en väldigt låg puls från och till, Ronny hade drygt 20 slag högre när vi kollade av. 

Till en början och bitvis på slingan var det ganska lättrört idag, men mot slutet och på raksträckan närmast snökanonerna gick det lite tyngre. Men det var ändå ett ganska fint vinterföre och nu har dom dessutom fått upp ett antal rätt stora högar på skidstadion vid Lugnet, så Faluborna kan vara nöjda nu. Hoppas på någon form av spår i Bergebo också framöver!

Jag smattrade på i tre timmar idag, på den tiden så kom jag 54,65 kilometer och klättrade 1005 höjdmeter. Det var ju nästan ett Skåne- eller Stockholms rullskidsklubb-pass med mina 18,2 i snittfart, även om jag fick slita betydligt mer än vad dom gjorde. Dessutom så var ju mina skidor nypulvrade både på ovan- och undersidorna, samt på kanterna. Skåningarna och Stockholmarna kör ju på helklistrade skidor, eller motsvarande 10:or i rullmotstånd. 

Tyckte att det kändes helt okej för mig idag, hittade ett bra flyt och fick till ett grymt pass. Mot slutet så började jag känna mig rätt trött rent muskelmässigt, så det var perfekt. De där två små backarna blir rätt jobbiga när man snurrat där ett tag. Sjukt mycket folk idag med och många "plogbilar" utför som i det närmsta plogade fram en ny inlandsis i de få kurvor runt banan. Fick bita mig i tungan några gånger för att inte säga något.

Jag dunkade ihop 86 kilometer och över 1500 höjdmeter stakning under lördag och söndag. Total träningsmängd för veckan blev 12,30 timmar och 174 kilometer, inte fy skam för en avdankad tjockis som mig!

Inga kommentarer: