torsdag, november 01, 2018

Vilse på Tjärnaberget med Simon

Redan efter 20 minuter tog Simon första livlinan: ring en vän

Godkväll. 

Två träningspass avklarade idag alltså, det var längesedan det skedde. Dagens andra pass blev ett trevligt sådant, löpandes i sällskap med Simon. Planen var 1,30 och tanken var att vi skulle hinna med att springa över både Tjärnaberget och Muskboberget innan vi vände hemåt. Men diverse pisspauser, knyta skor-pauser, telefonpauser och en felspringning på cirka två minuter på grund av mörker gjorde att turen landade på 1,40 timmar. Då fick vi lägga benen på ryggen så gott det gick den sista biten utför från Bjusan via Hyttbro. 

Jag sprang med min favorit-pannlampa från Bikeray och den fungerar ypperligt. Inte bara att den lyser bra, jag slipper ha ett batteri i vätskebältet (det sitter bak på huvudet) och dessutom så sitter den riktigt bra på skallen. 

Turen blev som sagt 1,40 timmar, 15,8 kilometer och 345 höjdmeter. En solid träningsdag med 3,40 timmars träning, nästan en halv veckodos det!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej. Nice träning. Jag gillar din stil. =) Hur orkar du träna så mycket? Hur ofta tar du koffein, bara till tävling eller? Det optimala är väl att undvika det på träning, för att fokusera på återhämtning?

Adam Steen sa...

Hej. Tack! :) Så mycket är det inte ju. Har tränat i många år helt enkelt. Koffein i form av kaffe varje dag i piller inför intervallpass och tävlingar. Jag tänker att jag tar det för en extra kick i träningen, tror inte återhämtningen blir lidande av det

Anonym sa...

Visst var det Simon som syntes i sändningen från Lidingöloppet sponsrad från topp till tå av Hoka One One?

Adam Steen sa...

Stämmer, en riktig king!

Kristofer sa...

Kan rekommendera en bra app "Topo gps", ungefär som gröna kartan. Kostar typ 30-40 spänn och då kan du ladda ner kartor och köra offline om du önskar.

Adam Steen sa...

Tack för tipset, men jag använder hitta.se-appen, där finns en vildmarkskarta. Dessutom så hittar jag bra här, det var med en smula ironi som jag skrev att vi sprungit vilse

Kristofer sa...

Aha, ja på Tjärnaberget är det bara att springa utför så är man i Borlänge igen :)

Adam Steen sa...

Stämmer :)