måndag, november 05, 2018

Watt och träning


Jag håller hårt i min watt-flaska. Nu är det rea på stora delar av sortimentet, ni hittar det här. Dom har fåt in en ny supergod bar som heter "salty energi", glutenfri och perfekt vid kalla förhållanden. Den baren tillsammans med marsipan-baren är mina favoriter!

Måndag igen nu och idag väntar det tredje tuffa passet på lika många dagar. Jag och Alfons ska inom kort bege oss till Falun. Medan min mamma tar hand om Alfons så ska jag försöka mig på ett 60 minuter långt tröskelpass inne på skidspåret på Lugnet. Kände mig överkörd av tåget när jag vaknade, men efter en promenad till Willys för inhandling av kvällens måndagstacos™ så är jag nu piggare. Det är lite småkämpigt att bränna av tuffa pass dag efter dag, men jag tror det är givande. Jag får liksom lite kortare block av tuff träning och sedan bryts dom av med ett antal dagar av lättare träning.

Igår så avslutades träningsperiod nummer 7 av 13 på detta träningsår som startade måndag vecka 17 (23:e april). Hittills så har jag skrapat ihop 345 timmar (15% av tiden är intervall eller tävling). På denna senaste träningsperiod så blev det 46,5 timmar, varav 9,10 av dessa var i intervall-intensitet. På den senaste veckan bokförde jag 13,5 timmar och då var 1,45 timmar i hårdare intensitet. Helt okej med andra ord. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Borde inte förhållandet vara det omvända gällande hård och lugn träning? Är konfunderad nu...


Mvh
Ski Team Skåne

Adam Steen sa...

Absolut. Men du kan ej jämföra mig med maskiner. Tänk på att jag bara är en (nästan) vanlig människa