torsdag, december 06, 2018

10 x 3 minuter SkiergintervallerTja!

Jag hann med träning på morgonkvisten, satan vad skönt att vara klar med intervallerna några minuter innan klockan 09. Jag sprang innan solen gått upp till gymet och hem när solen lyste. Löpningen blev totalt 32 minuter och 7,5 kilometer. Fint att få jogga på lite i typ AII-intensitet, bra för löpsteget och för mitt numer väl tilltagna midjemått. 

Efter alla Skierg-pass jag kört den senaste tiden så ha jag direkt efter SMS:at mogulen Erik Wickström för att få svar på om det var dugliga tider jag åstadkommit. Idag lessnade han nog ur en aning och skrev: "Du är bra, men slår inte mina rekord än. Sluta fjanta dig med tidsintervaller nu och maxa 5000m 😊". Ord och inga visor där. Vi kan ha den jargongen jag och Erik, trots att vi sällan träffas och har vitt skilda åsikter om mycket så tycker jag att vi kommer överens bra när vi ses och hörs! Vi får se om jag vågar mig på ett test någon gång snart då, för att få ett kvitto på hur dålig jag egentligen är. Har dragit i typ tröskel förra året på typ 18,30 om jag minns rätt, ni kan leta själva under taggen Skierg här på bloggen.

Dagens intervaller blev 10 x 3 minuter, 1 minuts vila. Motstånd 8 på en golvstående PM3. Snittet blev 1,48,2 min/500m, det var bra. Inte alltför hårt till en början, men sedan ganska hårt mot slutet. Lagom intervallpass såhär två dagar innan helgens björnjakten i Älvdalen. 

Pulskurvor och bevis-bilder nedan:


Snittpulsen landande mellan 155 (första) och 177 (sista). Maxpulsen blev 184!4 kommentarer:

Anonym sa...

Erik W. är väl ngt av ett socialt geni? Det har jag iaf fått för mig utan att ha träffat honom. :)

Adam Steen sa...

Haha ja kanske, han är rolig den mannen!

Erik W sa...

Tack det samma kompis! Alltid kul att höras :) Det känns som du har haft bra flyt i träningen i höst vilket gläder mig. Det kan bli en kul vinter för dig! Jag ska i alla fall försöka ge dig en match i Vasan. Men du vet väl att 5000 m-tiden är viktigare än alla tävlingar :)

Adam Steen sa...

Tack!

Jag tror och hoppas det! :) Du blir alltid farlig på Vasan. Ja, jag har börjat förstå det ;)