onsdag, december 12, 2018

150 minuter stakning och 30 impulser


Såhär glad kan man se ut efter att ha klarat av ett 2,30 timmar långt stakpass i Bergebo. Notera gärna att jag ofta kör med Prizm low light-linsen, tidigare körde jag aldrig med brillor under kvällstid. Men det är skönt för ögonen att slippa fartvinden och linsen bjuder på ett bra kontrasthöjande sken också. Jag har skiftat båge med den som kom med fotokromatisk lins, det blev rätt nice!

Dagens pass var kämpigt redan innan mentalt, kände mig inte superpepp att träna för den sjunde dagen i rad och det i 2,30 timmar på ett 1,5 kilometer långt spår. Hade träningsvärk och var inte speciellt sugen på att maxa ur mig med 30 impulser heller, men det gick vägen till slut!

Det var ganska fina förhållanden i Bergebo idag, tyvärr har spåret och stavspåren blivit lite sönderkörda. Jag antar att det var några dagar sedan sist som dom pistade, men det var fullt åkbart och skatebädden såg fin ut. Jag lade upp mitt pass som följer:

- Två lugna varv
- Två impulser i uppförsbacke per varv, i fem varv. Totalt 10 stycken.
- Två lugna varv
- Två impulser i uppförsbacke per varv, i fem varv. Totalt 10 stycken.
- Två lugna varv
- Två impulser i uppförsbacke per varv, i fem varv. Totalt 10 stycken.
- Fyra lugna varv

Dessa impulser på 25 maximala stavtag vardera tar verkligen ut sin rätt och jag tror att dom är riktigt givna och välbehövliga. Jag hann 39,4 kilometer och klättrade 610 meter på passet idag. Det blir lite mer höjdmeter nu när dom lagt till den branta backen i slutet av 1,5 kilometersspåret. Backen där man sedan direkt svänger vänster och ner över viadukten in mot stadion.

Imorgon ska jag äntligen få vila och det ser jag fram emot!

Inga kommentarer: