måndag, december 17, 2018

En timme AIII med impulser


En suddig bild från ett filmklipp som kommer längre ner i inlägget

Tjenare!

Det träningspass som idag genomfördes var totalt 90 minuter stakning på Lugnet i Falun. Den första och sista kvarten var lugn åkning, medan timmen i mitten var hård. Då jag var rätt otaggad innan, samt sovit väldigt dåligt de senaste dagarna så dubblade jag min koffeindos inför passet, det verkade göra susen då jag faktiskt kände mig helt okej stark och även fick en riktigt hög puls! 

Jag hann med att köra sju stycken varv på konstsnöslingan, plus cirka 100 meter ut på det åttonde varvet. Som vanligt så körde jag en impuls på 12 stavtag var sjätte minut. Tror dessa pass ger bra hårdhet inför långloppen. På det näst sista varvet så lyckades också min gamle träningskompanjon Kalle Gräfnings att filma mig. Som ni kommer se i filmklippet så är det inte någon bländande teknik jag besitter direkt, jag fäller överkroppen för tidigt och missar lite tryck och kraft där. Det finns säkert en rad andra fel också, men jag gör så gott jag kan. 

Givetvis så var det lite halvtaskiga väderförhållanden, som vanligt när jag ska köra intervall, men trots att det var nollgradigt och att det var nysnö i spåren, (men ingen motvind, hör och häpna) så lyckades jag hålla mig på rätt sida om Ski Team Skånes och Stockholms rullskidsklubbs skamgräns på AI-pass: 20 km/h, vackert så!

Siffrorna enligt min pulsklocka blev således:

60 minuter, 20,06 kilometer, 370 höjdmeter, 370 fallmeter, 175 snittpuls, 184 maxpuls, 20,0 km/h snittfart

Bra pass och bra genomförande. Nu på eftermiddagen så har jag handlat klart och slagit in alla julklappar, galet rekord för mig som annars brukar lösa det den 22-23 december ungefär, även jag blir vuxen. 

Och så filmen då förstås:
4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, Ski Team Skåne och Stockholms Rullskidklubb... <3

Adam Steen sa...

Konungar!

Anonym sa...

Har hört att flera från SKTS och SRSK står på kö för klaffbyten, insättning av pacemaker etc. Allt för att få upp den låga farten på A1-passen sägs det.

Adam Steen sa...

Förvånar mig inte. Dom ligger i framkant med allt!