lördag, december 29, 2018

En timme klassiskt + två skidskolor


Med bra syn så kan ni se Adam Larsson långt där framme längs Igeltjärnsvägen i Bergbo

Det var faktiskt rätt så fina förhållanden i Bergebo idag må jag säga. Jag var ganska orolig innan att det skulle vara dåligt, men både konst- och natursnö var bra, skoj! 

Igår så premiärade jag ju på skateintervaller och idag så blev det premiär med klassisk åkning. Tidigare i säsongen har jag antingen stakat, eller åkt skate. Jag körde som vanligt på mina Fischer twin skin när det kommer till klassisk åkning ned fäste men skinsen under har börjat bli slitna, så  dom borde bytas ut. Dock så har jag inte varit nöjd med dom speciellt många gånger tyvärr, bara i blöta fören har dom varit riktigt bra och då menar jag fästet. Jag tror nämligen att mina skidor är lite för hårda, men jag ska testa med att byta ut fällen till en annan variant och se om dom går bättre då. Glidet är väl sisådär, men det är inte så noga, jag vill ha bra fäste när jag väl kör med fäste. 

Jag åkte en timme väldigt lugn tillsammans med Adam Larsson. Vi hann med att åka Igeltjärnsvägen tur och retur, med start + avslutning runt elljusfemman och även ner till Medväga och tillbaka. 

Efter träningen så hade jag två stycken olika skidskolor efter varandra. Skönt att beta av lite "att göra", kul att lära ut och perfekt under en dag som idag med mindre träning. Imorgon väntar Matsboloppet i Hedemora, 10 kilometer stakning!

Inga kommentarer: