måndag, december 10, 2018

Psykskallen Adam


Hej kamrater.

De senaste fem nätterna så har jag haft svårt att somna, trots att jag lagt mig väldigt tidigt och även varit trött så har det tagit timmar innan jag somnat, trist. Så innan denna senaste natten så har jag endast haft 6-7 timmars sömn i några dagar, vilket inte varit tillräckligt och gjort mig seg. Inatt var det åter väldig svårt att somna, men då jag la mig strax efter klockan 20 och lyckades få Alfons att sova till strax efter åtta så blev den sammanlagda sömnen 9,20 timmar i alla fall, vilket var väldig välbehövligt. 

Jag har ju lite problem med mitt psyke ibland, nu tänker jag främst kring mitt tränande och tävlande. Exempelvis blir jag psykad och less på mig själv när folk kommer ikapp mig som under gårdagen. Jag blir extremt missnöjd så fort det inte går bra. Men jag tänkte på det igår, hur ska jag ens veta när det går bra eller dåligt när jag inte har några riktiga mål inför tävlingar som igår. Jag kan ju försöka ta med mig de positiva bitarna från tävlingar och även sätta ut mål, så att jag istället slipper bli missnöjd över ett resultat som jag själv i stundens hetta anses som dåligt. Jag tog dock i det jag hade och kroppen kändes okej, jag blev aldrig frånåkt av någon, utan kunde växla upp och gå med de som kom ikapp mig på sista varvet. Kanske hade jag lite sämre surf på skidorna också. Så egentligen var det inte så dåligt, men jag hinner inte ens gå i mål innan jag målar fan på väggen och trycker ner mig själv till skoskaften. Dessutom så har jag inte tränat för att åka fort på 10 kilometer skate eller stakning och det mesta tyder på att jag är minst lika bra som förra året i det jag tränat på. 

Min skalle är som ni kanske märker inte min bästa vän alltid, men när den är på rätt humör och det flyter på okej så har jag en jävla tillgång i den. 

Idag så väntar det ett pass på gymet, det ser jag fram emot! 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej

Precis som att investera i aktier,prylar,relationer etc så är det förvånandsvärt få som investerar i sitt egna psyke, kanske tabubelagt hos vissa/många men min övertygelse är att detta är en stor fördel inte bara isolerat i tävlingssamanhang utan även i livet i stort,-

Går det bättre psykiskt i vardagen/träningen så kommer det leverera positiva resultat i tävling också!.

Nu pratar jag om en bra mental coach och ingen allmän psykläkare på någon sjukinrättning.

Detta ämne kan vara väldigt känsligt, samt kanske inte gäller dig men hjälpt många idrottsmän/kvinnor genom åren, så se detta skrivna för vad det är och inget påhopp på dig!.

Med vänlig hälsning Henrik

Adam Steen sa...

Jag håller med. Du har helt rätt i det och jag tror verkligen att det är bra! :)