måndag, december 03, 2018

Rövväder, ytlig sömn, avskyr Johaug och tröskel


Tjenare. 

Ny vecka, men samma gamla rövväder ute. Det är inte på smått vis nu längre alltså, fan. Igår så bakade vi pepparkakor och tvättade fönstren på ganska så kort tid under tidig kväll, effektiva satan med andra ord. Pepparkakorna var av lite nyttigare variant, utan smör, socker och vanligt mjöl. Degen var god, men den färdiga produkten blev inte jättegod. Men ändå så skulle man smälla i sig ett antal pepparkakor. Karaktären är god på dagtid, men på kvällstid så gör jag inte mycket annat än att äta. Jävla tjockis. Sen innan läggdags tänker jag att imorgon ska jag jävlar inte föräta mig. Jo hej, samma visa dagen efter igen. Usch. 

Jag har sovit bra de senaste nätterna sett till antal timmar, men min Apple Watch har visat några slag högre i puls, färre varningar för låg puls (under 40 slag/minut i tio minuter) och lite mindre av djup sömn. Den djupa sömnen har de senaste nätterna legat på 1-2 timmar, annars kan den ligga på 2-4 ungefär. Och det känns faktiskt lite skillnad. Kanske är det bara något tillfälligt, eller så är jag lite sliten. Till nyår matar jag på med ganska lik träning som jag kört den senaste tiden vad gäller intervaller, styrka och så vidare. Därefter så lugnar jag ner det hela en aning, för att försöka skapa lite överskott. Det ska nog bli bra. 

Under gårdagens promenad så råkade jag kolla lite på damernas världscup i skidor. Annars brukar jag bara kolla herrarnas. Jag klarar inte av Johaug alltså. Förr hade jag inget emot henne, men de sista åren, även innan dopningsavstängningen så tycker jag bara att hon känns dryg med sin hetsiga teknik och sina skrik efter målgång. Nu efter hennes dopningsavstängning så avskyr jag henne verkligen, jag är helt övertygad om att det är systematisk dopning hon/dom (Norge) sysslat med. Hela den där snyfthistorien kring läppbalsamet luktar illa lång väg. Nu slänger jag in en liten vedpinne i brasan och sedan hukar jag mig, som jag alltid brukar göra... 

Nu ska jag, Alfons och Boss ut på en promenad för att försöka ge midjemåttet en omgång. Vi ska sen handla inför kvällens tacos. Ska även hinna med lite övriga ärenden såsom att köpa hundmat och julklappar. Efter dessa praktiska bitar så ska jag även köra 60 minuter tröskelstak i eftermiddag i Falun, kämpa!

2 kommentarer:

Anonym sa...

La ett bet på Ebba A. inför loppet i lördags till 35 ggr pengarna. Alldeles för högt odds kändes det som och bara 9 sekunder ifrån också...

Tror iofs inte Norge kör systematisk doping med epo, steroider etc men astmamedicinieringen finns det garanterat fördelar med enligt deras gedigna testverksamhet. Man ska också tänka på att konkurrensen är mkt svagare på damsidan i alla idrotter därav stor dominans av vissa nationer i små idrotter. Känns som att Sverige kommer dominera på damsidan framöver ett tag faktiskt.

Adam Steen sa...

Okej, det var verkligen högt!

Nej det har du väl en poäng i. Men visst är det något lurt iaf. Ja, absolut. Håller med till fullo.