måndag, december 31, 2018

Sista dagen, hemmapappa och vila


Imorgon går Alfons in på sitt tredje levnadsår, trots att han då bara blir 16 månader


Efter att jag kommit hem från tävlingen igår så bjöd Amanda först på pannkakor till oss alla, sedan så tog vi en promenad först till överskottsbolaget där jag tänkte passa på att köpa lite smällare. Ni vet sådana där smala, ganska korta rör som smäller en gång lite mindre först och sedan strax därefter smäller ganska rejält. På min tid hette dom "Thunder King". Dom kostade 19 kronor för sex stycken där, vilket kändes överkomligt. Tyvärr var dom slutsålda. Alldeles bredvid såldes likadana för 49 kronor, men då tog snålheten över och jag skippade projektet. Istället så gick vi till Plättbacken (Paradisbacken) för att åka lite bob med Alfons. Jag tror att vi tycker det är roligare än honom än..

Inatt så hade jag åter svårt att somna, men då jag hade en natt i eget rum och inget att gå upp till så fick jag sova ända till klockan nio. Det gjorde att jag ändå kunde klocka in på 8,40 timmars sömn. Dock så har min puls enligt min Apple Watch varit några slag högre de senaste två veckorna ungefär, säg att jag tidigare legat på ett snitt av cirka 42-44, nu har snittet på slutet varit 46-50 ungefär. Om det stämmer eller är något att lägga vikt vid vet jag inte. Men tanken har ju varit att ta det lite lugnare med träningen nu framöver när långloppen börjar. Kanske kan det påverka. 

Sista dagen på året idag och själv så går jag imorgon in på mitt 35:e levnadsår. Veteran järnet nu. Nåja, det är bara att göra det bästa av situationen och inte hänga upp sig på mycket på saker man inte kan påverka. Men visst funderar jag mycket på ålder och så vidare, en oro jag har är att jag blivit så gammal att jag inte kan göra mig själv rättvis i skidspåren på grund av den detaljen. Ni hur ju vilka ständiga orosmoln jag har att handskas med i vardagen i min ganska komplicerade tävlings-tourettes-hjärna..

Idag så ska jag vila och det ska bli riktigt skönt. Planen är att städa här i huset, skotta snö då den vräker ner och ta en promenad. Till kvällen så får vi två bekanta hit som vi ska äta middag, allvarligare än så blir det inte och imorgon så ska jag träna igen. Perfekt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

haha

thunder king var synnerligen effektiva på surgubbars postlådor, det var tider det!!

Adam Steen sa...

Haha stämmer. Så förstå min lycka när jag såg att dom fanns!