tisdag, januari 29, 2019

2,15 stak på drömspår!Mina Oakley med Prizm low light-lins gjorde sig väldigt bra idag! 

Efter det vi hade att göra hemma så drog jag och Alfons till Falun. Alfons fick umgås med Simon Andersson och jag fick möjlighet att träna, en sådan chans får man bara en gång i livet tänkte jag då och åkte upp till Lugnet!

Jag körde två varv runt elit 15 kilometers-spåret. Helvete vilken klasskillnad det är på spåren där kontra de jag vanligen åker på. Idag var första gången på länge som ett träningspass var roligt, skönt och kändes bra. Annars åker jag mest runt och är irriterad på hur dåliga spåren är och hur tungt det går. Idag gled det ju lätt, trots dåligt vallade skidor och ganska kärvt före. Tänk om man ändå hade råd och tid att ta sig till Lugnet varje dag, så mycket bättre jag hade mått och så mycket mental energi jag hade sparat!! 

Nåväl, jag ska inte hylla det till skyarna alltför mycket. Det är ändå lite för lite platt på Lugnet, och det är just den platta stakningen jag behöver förbättra. 

Jag lade in femton stycken impulser idag, fördelat på:

- 5 stycken á 15 stavtag acceleration och 15 stavtag i maxfart

- 5 stycken á 25 maximala stavtag uppför 

- 5 stycken á 18 maximala stavtag på platten/lättfört 

På mina 2,15 timmar så hann jag idag 32,55 kilometer och jag plockade hela 770 höjdmeter. Hade även en bra och lagom hög snittpuls på 127! 

Imorgon ska jag jobba igen... 


4 kommentarer:

Anonym sa...

Du är säkert varmt välkommen att hjälpa de ideella krafter som jobbar med spåren i din hemmaterräng 👍 Kanske kan spåren bli bättre om någon som vet vad som krävs i preparering hjälper till? 😃

Adam Steen sa...

Ja, säkerligen. Nej, det tvivlar jag på, jag kan inte dra spår själv, jag kan bara avgöra om dom är bra eller inte.

Anonym sa...

En landslagsåkare som barnvakt, inte illa! De ska fostras i tid.

Adam Steen sa...

Japp! Stämmer :)