torsdag, januari 24, 2019

2,30 timmar klassiskt längs Falun Borlänge-spåret


Gammaldags skidåkning i pannlampans sken idag, väldigt mysigt må jag säga. 

Planen och tanken var att köra Falun Borlänge-spåret, vilket jag också gjorde. Jag utgick ifrån Bergebo och tog mig en ganska bra bit bort, förbi både Vargliden och Morbygden. Jag vände sedan efter cirka 16 kilometer och 1,20 timmar. Det var en del nysnö i spåret och bitvis ganska löst, men ändå var det ganska fint där ute i skogarna. Inte att jämföra med Gyllbergen såklart, men ändå okej. 

Jag tänkte att jag skulle köra 20-30 impulser, men jag kände direkt att kroppen inte spelade på lag idag, så det blev endast lugn åkning. Hade sjukt låg puls och var väldigt trött. Mycket på grund av träningsvärken i musklerna och framförallt benen, ibland slår den sig så att jag blir mer eller mindre lam och inte kan få någon vettig puls. Jag bestämde mig helt enkelt för att då bara ta det lugnt och göra det till ett fint återhämtningspass. Det gick bra ända fram till de sista kilometrarna inne på Igeltjärnsvägen när någon super-hurtbulle skulle stressa mig bakifrån och hetsa ikapp, höll på bli tokig, men lyckades besinna mig. 

2,30 var jag ute och snittpulsen landade på fina 98 slag per minut, då åker jag ändå på i distansintensitet. Sjukt hur kroppen kan svänga fram och tillbaka. 

Inga kommentarer: