onsdag, januari 30, 2019

Åtta år sedan min första långloppsvinst +ANNAT


Suddig bild järnet, men idag är det åtta år sedan som jag vann mitt första långlopp (blev påmind av Facebook): Maserloppet 2011, det efter en spurtstrid mot Jan Matsson. Nu är jag alltså uppe i elva segrar på långlopp, men vem håller ens räkningen på sådant?! 

Jag kom att tänka på under loppet i söndags att jag mot slutet när jag var ensam faktiskt kunde njuta av att jag med stor sannolikhet skulle vinna, trots att jag låg på i princip det jag hade. En ganska skön känsla och något jag verkligen försökte njuta av då det väldigt sällan upplevs! 


Han är söt våran älskade Alfons. Tog en promenad när Alfons var på dagiset, jäkligt fint med solsken en liten stund! Tittut!Alfons och Simon har verkligen funnit varandra. Simon kallar Alfons för glädjespridaren. Jag tror att dom är på samma nivå dessa herrar!

Det var några bilder det. 

Idag så cyklade jag till jobbet i härliga tio minusgrader, det är faktiskt riktigt nice att cykla om man bara klär sig bra. Jag har buff och mössa på huvudet. På överkroppen endast en vinterjacka över mina vanliga kläder. Ett par långkalsonger under mina friluftsbyxor. På händerna har jag ett par tumvantar från skistart

Under min rast på jobbet så har jag fortsatt med att gå en promenad 3-5 kilometer, det har jag gjort på alla jobbdagar sedan jag började efter sommarlovet i slutet av augusti. En fin liten rutin som jag tänker fortsätta med. Tänker att det är bra med vardagsmotion. Dessutom så går vi till mataffären 99% av alla gånger också. Som sagt kan det vara bra med lite extra vardagsmotion när man tränar lite mindre, men jag kollade in träningsdagboken igår och noterade att jag kanske inte kommer komma så långt ifrån 600 träningstimmar i år, det är ju verkligen mer än okej!

Jag försöker att en gång i veckan fasta mellan middag och middag, så cirka 18-22 timmar i alla fall, tycker att  det är en bra grej och kommer fortsätta med det. Ibland blir det träning på fastande mage också, men isåfall endast lågintensivt eller möjligen styrka. 

Denna vecka är det en stak-, eller skidvecka. Så det blir bara skidpass, eller ja, i eftermiddag är tanken skierg-intervaller hemma. Jag har ju blivit bekväm nu...

Hörs senare!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du ska inte upp och slakta SM-spåren i år?

Adam Steen sa...

Nej

Anonym sa...

Hornbergsloppet nästa helg i Årsunda,stor chans att du vinner där med.
Kom vetja! :-)

Adam Steen sa...

Tack för inbjudan, men som tidigare nämnt så tänkt jag köra i Orsa och i Bergebo :)