onsdag, januari 30, 2019

Geoteknik


Hejsan mina kära läsare!

Det är ju kanske inte alltför ofta man stannar upp och funderar hur allting fungerar, samt hur allt är uppbyggt. I skogen som på bilden ovan så är det väl moder natur som format landskapet till vad det är idag, kanske bitvis till hjälp av människan, beroende på hur orörd natur det är. Men i städerna så ser det ju lite annat ut, eller egentligen på de flesta ställen där människor bor. 

Ett företag som sysslar med samhällsplanering och samhällsbyggnad är Iterio, det dom sysslar med kallas vid ett annat ord för geoteknik. Det är ett gäng olika konsulter som tillsammans hjälper sina kunder med projektledning, projekteringsledning och datasamordning. Dom har specialister inom teknik som jobbar med hela spektrat inom geoteknik, miljö och trafik.  

Är du intresserad av detta så ska du absolut kolla in deras sida. Bland deras mer kända kunder så hittar vi bland annat trafikverket, så dom har ju ganska bra koll på läget vill jag lova!

Går vi in lite mer på begreppet geoteknik så är det en fråga om något som måste tas hänsyn till vid byggen, så att det liksom går hand i hand med den omkringliggande naturen. Så att inte varken naturen eller de nya byggena blir förstörda. Experterna på firman gör uträkningar och ser till så att allting fungerar efter bästa sätt, inte bara för bygget, utan också för omkringliggande saker.

Inga kommentarer: