måndag, januari 14, 2019

Northug - Min historia, träningstänk och beställt en Skierg!


Från en av gårdagens två saxbackar, detta är toppen av "Elofsson-backen". Jag hade enligt uppgift en "klockren saxning". Länk till artikel på Sweski hittar ni här!

Foto: Johan Bjernhed Nordahl

Hej och glad måndag!

Idag så tar jag vilodag, en av veckans två faktiskt. Jag ska även lyxa till det med en massage om ett tag. Då jag är anställd av Borlänge kommun så får vi i år 1600 kronor i friskvårdsbidrag, inte illa, så då passar jag på att nyttja det. Perfekt att få lite återhämtande massage i mina ganska trötta muskler. Jag har faktiskt en rejäl träningsvärk i höftböjarna från den klassiska åkningen i förrgår, så kan det gå när man åker klassiskt så sällan. Förr fick jag aldrig träningsvärk av att åka diagonalt, men i takt med att det blev mindre och mindre så fick jag först träningsvärk efter intervallpass och nu mer efter alla pass. Så kan det vara. 

Jag tänkte ju försöka bli lite mer i form nu. Men jag funderade en del på det där under gårdagen. Form är mycket mentalt också, även om det såklart är en del fysiskt. Vilar jag helt i några dagar så blir jag väl pigg, men det krävs ändå något pass för att komma igång, annars blir jag seg. Men den stora svårigheten för mig när det kommer till att dra ner på träningen och försöka bli i form är att jag tänker så mycket på det, omedvetet. Jag tänker att nu drar jag ner på träningen, så nu måste formen komma. Jag får en större press på mig och det kan låsa sig, så många gånger därför funkar det bra när jag har tränat hårdare, då har jag liksom inte någon press på mig själv om att lyckas. Detta gäller till en viss grad såklart, har jag slitna muskler/träningsvärk så brukar jag ofta ha svårt att prestera. Framöver kommer jag försöka laborera lite och bolla med olika idéer för att komma i slag. Men tanken är ju att dra ner lite på framförallt intensiteten och kanske lägga i två vilodagar någon vecka ibland. Det ska nog gå bra, det har ju funkat förr i alla fall. 

Igår så upptäckte jag att Petter Northugs bok "Min historia" finns på BookBeat! Grymt. Har redan lyssnat igenom halva boken. Registrera er via denna länk så får ni Bookbeat gratis i 14 dagar och kan sedan avregistrera er utan kostnad ifall ni inte vill fortsätta med tjänsten!


Avslutningsvis så vill jag bara berätta att igår så gjorde jag äntligen slag i saken och beställde en Skierg från Skistart! Fan, det är lika bra tänker jag. Jag kommer ju inte få mer tid till att träna och det kan vara jävligt smidigt att ha en hemma i källaren. Hoppas den passar bara, enligt måtten så ska den vara 216 centimeter hög och jag mätte höjden i taket i källaren till 218 centimeter... Spännande. 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nu får allt Vasafrillan steppa up sitt game på skiergen när tider ska mätas,jämföras och analyseras

Adam Steen sa...

Haha :) Jag har ingen chans emot dom där skierg-kungarna, än iaf ;)

Erik W sa...

Kul med SkiErg Adam! Du är mycket bättre tränad än mig och kommer slå mitt 5000 m-rekord inom kort. Tänk på att det är lag på att första passet på en ny SkiErg alltid är 5000 m så fort som möjligt. Jag gissar att du får 17.41 min på första försöket.

Northugs bok är kanon, jag läste för några veckor sedan.

Adam Steen sa...

Verkligen kul! :) Haha, det får vi allt se.. ;)

Ja, den är bra!

PerG sa...

Jag har 2.15 i min källare och får plats så det ska nog inte vara något program problem. Kolla auklands senaste inlägg,dar har du ett riktigt bra skiergpass

Adam Steen sa...

Tack! :)