torsdag, januari 10, 2019

Snart dags för dagis och andra funderingar


Ibland när Amanda jobbar så brukar Alfons smygkika på henne, han vill väl se så att hon sköter sig. Det är kul att se hur mycket mer han börjar förstå med det mesta egentligen, jag blir verkligen imponerad hur snabbt han lär sig. 

I och med det här lärandet och att Alfons växer så det knakar innebär ju även förändring. Med förändring så menar jag ju att det inom en tid framöver blir dags för dagis eller liknande för Alfons. Vi har ju stått i kö och blivit erbjudna vanliga dagis på mindre trevliga ställen såsom Jakobsgårdarna och Tjärna Ängar. Det vägrar vi. 

Igår så fick vi dock ett samtal om ett ställe i Alderbäcken där dom har ett mer ”dagmamma-liknande” ställe med mycket djur och natur i sin verksamhet. Det verkar väldigt bra och vi kommer nog låta Alfons vara där. Dock så vill vi ju helst vänta ända till augusti med det, men då kanske vår plats försvinner. Så vi får se hur vi gör, kanske låter honom vara där några timmar i veckan till en början. När det kommer till mig så känner ju jag att det kommer bli än mer stressigt i vardagen och mindre tid till träning.. Men som med allt annat så brukar det ju gå bra när man väl är inne i det. Jag har ju även märkt att jag bara blir sämre i det jag tränar på, så det kanske bara är bra. 

Sen har jag ju åter kval och funderingar kring vad jag ska göra i höst. Det är ju ett alternativ att jobba kvar också, men det ger ju så lite ekonomiskt.. Annars är det ju att försöka satsa på den egna firma med skidskolor och annat, att plugga högskola eller yrkeshögskola och det sista alternativet är väl att ha tur och hitta ett ekonomijobb av något slag. Nåväl, den som lever får se. Men jag måste ju försöka ta tag i det där. Jag blir ju också lite orolig när jag har ett så lågavlönat jobb inför att Alfons blir äldre och får dyrare hobbies, än så länge går det ju bra med låga utgifter.. 

Det är mycket att tänka på och jag tror nog att alla människor har sina dilemman. Jag vill dock fortsätta träna och försöka åka fort på skidor. Dessutom så vill jag fortsätta med min andra hobbie: sparande och aktier. Nu har ju börsen gått som en raket de senaste dagarna, lite skrämmande det med. Men jag fortsätter med min taktik att köpa och behålla. På lång sikt kommer börsen gå upp. 

I eftermiddag efter jobbet väntar stakintervaller och impulser. Hoppas min kropp är redo!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Bra och förutseende tänkt gällande dagis!

Har ni börjat reka skola än då? Vi får en liten i april och jag har faktiskt redan kollat runt på skolor för att minimera ghettoinfluenserna. :)

Bor dock i Stockholm där det kanske finns mer urval. Det innebär dock att köerna är enorma 9000 på en skola och 4000 på en annan... :/

Adam Steen sa...

Tack! :)

Ja lite iaf. Bra där, det är något vi också vill undvika.

Oj jävlar. Sjukt alltså!!

Lycka till :)

Anonym sa...

Man kan ställa barnet i kö så snart dom fått ett personnummer så det gäller att hänga på låset... :)

Stockholmspolitikerna pratar ju om att bussa ut barn från ghettona till de bra skolorna. Lysande idé förstås...

Adam Steen sa...

Okej, känns långt ifrån min verklighet dock :)

Anonym sa...

Lägg ner pressen på dig själv och satsningen. Åk skidor för att "njuta" och "andas". Betydligt mer värt att få va med familjen utan att behöva känna nån stress över träningen. Det är ju inte så att du fick barn när du va typ 20 ändå. Du fyller ändå H35 i år vilket kvalificerar både för veteran VM och SM!

Adam Steen sa...

Du har en poäng. Helt klart. Men det är mycket lättare sagt än gjort vill jag lova. Mitt ego är tyvärr för stort än och mycket cirkulerar runt min träning och prestation. Inte kul eller rätt kanske, men det är så det är.