tisdag, januari 01, 2019

Stakintervallat in det nya året


Idag var jag lite wild and crazy och körde med mina Oakley Flight Jacket, brukar helst bara köra Radar EV när det är intervall- eller tävlingsdags

Det blev intervaller idag ändå. Jag velade ju länge mellan tre timmar distans och intervall, men då det drog ut på tiden så pass mycket så valde jag att köra stakintervaller istället. Imorgon blir det då istället tre timmar distans med impulser. 

Förhållandena i Bergebo var rätt fina idag, även om dom nog inte dragit spår där på många dagar. Det var isigt och väldigt hårt, men det fungerade bra till att staka intervaller. Jag höll mest till på Igeltjärnsvägen idag, för att simulera långloppsterräng. Kroppen svarade helt okej. Jag körde en variant på en av mina favoritintervaller:

- 10 minuter
2 minuter vila

- 8 minuter
2 minuter vila

- 6 minuter
2 minuter vila

- 4 minuter
2 minuter vila

- 2 minuter 
1 minut vila

- 1 minut
1 minut vila

- 4 x 30"-30"
1,5 minut vila

- 7 x 40"-20"

Totalt 40 minuter i intervalltid alltså, perfekt start på det nya året!

Inga kommentarer: