onsdag, januari 02, 2019

Tre timmar, 30 impulser, 51 kilometer!


Fick jag lov att välja endast en Oakley-lins så skull jag utan tvekan välja den fotokromatiska som jag har på bilden ovan. Den går från helt klar till väldigt mörk. Den fungerar i både molnigt väder och i solsken!

Tjena.

För andra dagen i rad så åkte jag skidor i Bergebo. Det har ju varit lite sisådär med vädret under de senaste dagarna, med plusgrader, minusgrader och galna vindbyar. Så spåren var väl inte optimala, men helt okej för stakning. Bitvis var det i det närmsta blåis, medan det på andra ställen var ganska tungfört och där det fanns spår så var det så mycket skräp i dom att det ej var möjligt att åka där. För ovana skidåkare så skulle jag nog bara rekommendera att åka på själva Igeltjärnsvägen. 

Jag hade med mig Adam Larsson idag, kul med sällskap. Dock så hann vi bara åka tillsammans i cirka 30 minuter, därefter så skulle jag lägga in mitt första block med tio impulser. Vi missförstod och tappade bort varandra där, sedan såg vi inte skymten av oss fören det återstod fem minuter. Konstigt, men sant. Jag höll till på Igeltjärnsvägen, samt ner till Vargliden två gånger under hela passet, ändå lyckades vi missa varandra. Sjukt.

På varje timme så lade jag in ett block med tio impulser. Det blev alltså totalt 30 stycken impulser, alltså en maxinsats, eller en spurt. På block ett + tre så körde jag 18 stavtag per impuls (cirka 10 sekunder) och på block två så körde jag 25 stavtag (cirka 15 sekunder) per impuls. Jag tar en mellantid och kör sedan en spurt varannan minut, oavsett terräng. Mellan maxinsatserna kör jag på i vanlig distansfart. Tror dessa upplägg och pass är väldigt bra, givande och nödvändiga. 

Totalt blev passet 51,3 kilometer, tre timmar och med 710 höjdmeter. Fint pass helt klart!

Inga kommentarer: