tisdag, februari 12, 2019

Fika, vikt, återhämtning och så vidare


Under gårdagen så kom Simon Andersson och Jesper Nyström förbi för kaffe + Simons segertårta från dagen innan. Simon passade även på att mata sin kompis "Alf". Det blev ett trevligt häng. Kul att få umgås med vinnare emellanåt också. 

Förutom häng med dessa nyss nämnda så blev det en promenad på elva kilometer i det fina vädret. Jag passade på att gå lite längre då jag blivit så jävla fet igen på grund av allt ätande inför och efter helgens dubbla långlopp. Jag vet inte vad det är med mig men när jag blir lite nervös som inför tävlingar exempelvis så brukar jag äta och ibland finns det inget stopp på eländet. Har inte vågat ställa mig på vågen den senaste tiden, eller jag vägde faktiskt in på 70,9 den 3:e februari, sedan dess har väl kurvan gått spikrakt upp.. 

Under gårdagens promenad så stannade vi till på Elgiganten för att köpa ytterligare en Google Wifi-puck till mesh-nätverket hemma. Det blev bra med en puck, men jag ville ha det riktigt bra och nu verkar jag ha fått till det. Har ju tidigare varit sjukt less på det dåliga och ostabila nätverket som krånglade dagligen. 

På kvällen så tog jag en återhämtande massage också, det var välbehövligt och skönt. Jag sov också rätt bra inatt med strax över nio timmars sömn. Äntligen så "varnade" min Apple Watch för låg puls (under 40 i slag under 10 minuters tid, jag ser dessa varningar på morgonen), inatt hade jag åtta sådana varningar. Under de senaste 2-3 veckorna så har jag knappt haft något varning, så kanske har jag varit sliten, haft något skit i kroppen, eller så är det bara tillfälligheter. Kanske inte ska stirra mig blind på det, men tycker ändå att det ger någon form av fingervisning hur jag ligger till. 

Ibland på mattelektionerna på skolan så brukar läraren ge eleverna en utmaning i form av ett multiplikationstest: 


Alla börjar samtidig på given signal och man ska på kortast möjliga tid svara rätt på uppgifterna. Jag klarade alla 100 på 2,20 minuter nu senast, det ger ett snitt om 1,4 sekunder per tal, helt okej ändå. Behöver kanske inte nämna att jag var snabbast av alla, men jag gör det ändå. De enda talen som jag tycker är lite svårare och som jag måste tänka till lite extra kring är 9x5 - 9x8, av någon anledning.

Nu ska jag och Alfons bege oss ut på en ny promenad i solskenet!

8 kommentarer:

Ludvig van Beethoven sa...

Hur kan Simon vara så smal och fin när han trycker en massa tårta?

Adam Steen sa...

Han är det bara

Anonym sa...

70,9 är ju grymt lågt!

Adam Steen sa...

Ja, men sen blev det högt igen 😬

Anonym sa...

Äh det är bara vätska. Läste en bok om MMA/Muay Thai. Där var det en kille som droppade 7 kg på 24 h inför en invägning. Från 77 kg till 70 kg har jag för mig. Närings- och dietexperterna i teamet hade räknat ut att så mkt var vätska hos honom.

Vätsketömning inför Vasan alltså!

Adam Steen sa...

Oj sjukt!! Men när/hur blir man fet av uppgång då? Under längre tid med mer in än ut antar jag?

Anonym sa...

Ja det är under längre tid på överskott men en del blir också alltid muskler när man går upp i vikt. Så inte 100 % fett alltså. Fördelningen fett/muskler vid vikt uppgång är genetiskt så det kan vara väldigt olika från person till person. Jag har 99 % och 1 % musklet tex... ;)

Adam Steen sa...

Okej okej! Haha, mäktigt! :)