onsdag, februari 13, 2019

Jag har lite pengar investerade hos Lendify


Detta är ett inlägg som är sponsrat i samarbete med Lendify. Men orden är mina egna.

Jag har sedan drygt ett år tillbaka använt mig av Lendify och då som investerare. Så det är den tjänsten jag tänker skriva om. Jag brukar spara undan så mycket pengar jag bara kan, största delen av dessa går till börsen och aktier. Resterande del av mina sparpengar brukar jag fördela på mitt sparkonto (givetvis ett med så bra ränta som möjligt) och den andra delen på Lendify. 

Jag brukar för det mesta låta pengarna sitta på deras autoinvestkonto. Med det kontot så sprids pengarna automatiskt mellan olika låntagare och man får även en täckning från Lendifys egna kreditförlustfond vid uteblivna betalningar. Ibland så blir jag dock otålig och gillar inte att låta mina pengar ligga "arbetslösa" i väntan på att dom ska bli fördelade på privatlån, så då brukar jag istället göra en manuell investering på lån, helst med hög ränta. 

Det fungerar bra med Lendify och deras kundtjänst är faktiskt väldigt hjälpsamma. Jag var i kontakt med dom till en början för att fråga hur det hela fungerade och jag tycker jag fick utförliga svar. Den största anledningen varför jag använder mig av Lendify är för att jag vill få en liten diversifiering på min aktie- och fondportfölj. Dessa lån och räntor kommer ju ticka på oavsett hur börsen går och det känns tryggt. 

Inga kommentarer: