måndag, februari 18, 2019

Lite spretiga tankarJag och min bror Jonatan hade ganska likvärdigt glid igår, han åkte på ett par Double Poling från 2017 och jag på ett par som är ett år nyare. Vi hade Maplus Hot S på skidorna. 

Fy satan vad tufft loppet var igår alltså. Jag har sällan varit så sliten och trött som under det sista varvet. Redan halvvägs in i loppet så fick jag kramp i höger skuldra och höger vad. Sjukt alltså. Men det blev en bra genomkörare. Enligt Strava så var mina varvtider:

40,57
44,59
50,02

Kämpigt är bara förnamnet. 

En sak jag märkt på långloppen i år är att så många är så nära bakom, fast det ändå går i hyfsad fart mer eller mindre hela loppen. Jag gillar inte när ”gurkor” och folk som i min värld är led 5-6-åkare är så nära mig. Då kan jag tappa humöret rejält. Men vad kan man göra åt det egentligen, inte mycket, bara att fokusera på sig själv. Igår så höll jag ihop det mentala till 100% och det är jag väldigt glad över och ser det som ett stort framsteg. 

En annan konstig sak är hur seedningen till Vasaloppet fungerar, egentligen brukar jag inte bry mig då jag allt som oftast klarar det ledet jag anser mig hemma i. Jag missade dock elitledet när jag kom trea i Orsa Grönklitt Ski Marathon förra helgen på ett rätt bra lopp av mig.. Att man ens pratat om startled i Vasaloppet bevisar egentligen att man inte hör hemma i elitledet. Men alla kan ju inte vara lika starka och snabba som Stockholms bästa skidåkare som igår blockerade mig på Instagram. Jag som bara försöker vara snäll och peppande emot den som tagit över min gamla titel. 

Idag så känner jag mig ändå okej pigg i kroppen och förhoppningsvis kan jag få till en bra form framöver om jag följer min plan nu med mindre träning fram till Vasaloppet! Planen för dagen är en promenad bara och att umgås med Alfons!

Ett spretigt inlägg kanske, men även spretiga inlägg kan ju kategoriseras som just inlägg!


20 kommentarer:

Nylund sa...

Seedningen iår har som sagt vart under all kritik. Inte för jag hör hemma i elitledet men det har vart jävligt mysko tider till elitledet.

Adam Steen sa...

Ja verkligen sjukt!

Anonym sa...

Hej

Gick stakskidorna bra i våta snön?
Såg ut att varit blött?

Adam Steen sa...

Dom gick bra. Det var inte så blött

Julian Schönfelder sa...

HAHAHAHA du är inte den första som blir blockat av "sthlms skidkungen"...

har varit det nu säkert ett år och såhär i efterhand är det bara bra man slipper irritera sig :)

Lycka till nu med de sista förberedelserna.

Adam Steen sa...

Okej, kämpigt ;)

Verkligen!

Tack detsamma, om du ska köra :)

Anonym sa...

Är kluven i fråga kring seedning. I grunden förstår jag en del av dem som jagar seedning, de kanske missade loppet ifjol och åkte ner ett led, blivit mycket bättre än sist de åkte osv...

Men som jag ser det är problemet idag att det är för få(!) led på vasaloppet. (Kolla bara Birken, betydligt fler led men mindre folk totalt).

Ex så är det står skillnad att vara bland placering 15 och placering 150, elitledet bör delas upp! Ex så är ju topp 20 på ett skiclassics lopp oftast en klass högre än svenska åkare som vunnit långlopp här hemma osv.

Placering mellan 151-500 skiljer också väldigt mycket mellan han som blev 151 och plats 500. Så här kan det fortsätta så dela upp det mer!

Det jag främst stör mig på är att oftast är de som precis lyckats seeda in sig i ett led på något gynnsamt långlopp också samma människor som börjar köa kl 3.00 på natten för att vara först i sitt nya led.

Så fruktansvärt less på köandet som urartat!

Har åkt vasaloppet 10+ gånger nu och har stått i led 1 och några gånger i elitled. Grejen som de moderna sthlms åkarna med den nyaste utrustningen inte förstår är att det är ju inte värt ert skit att seeda in sig i ex elitledet, det är noll respekt att så i elitledet så länge du inte åker in på placering. Sthlms åkarna anser att det är respekt så fort de får tajta nummerlappen efter ett gynnsamt seedningslopp men sen blir runt placering 400...

Adam Steen sa...

Tack för en mycket bra kommentar! Håller med dig till fullo

Unknown sa...

Mkt bra sagt av "Anonym". Förresten...fortsätt med bloggen, är riktigt bra.

Adam Steen sa...

Tack, absolut!

Anonym sa...

Appråpå "Sthlms självutnämnda nya skidking", han har missat att informera om att han egentligen var 4:a på DM efter 3 st 16-18 åringar.......

Adam Steen sa...

Hoppsan, där ser man. Undertecknad sopade ju rent bland alla klasser både skate 2016 och klassiskt 2017. Men jag hade väl inte lika hårt motstånd...

Anonym sa...

Seedningen är riktig sjuk, det är ett rent lotteri. 3,5 efter Oskar Persson för elitled i Orsa, men i Borås där gick det bra med 13,5 minut för elitled efter Marcus Johansson. Var är det logiska?

Adam Steen sa...

Ja du, det kan man undra :)

Martin sa...

Svårt att tro att någon led 5 åkare hänger elitledsåkare länge...

Tycker du glömmer en viktig aspekt av seedningsloppen. Majoriteten är faktiskt motionärer, och utan dem tror jag inte många@ loppen hade funnits... Tänk på det nästa gång du gnäller på gurkorna :)

Adam Steen sa...

Alla är led 5-åkare i mina ögon, som inte är godkända av mig.

Anonym sa...

Sthlms RSK & Ski Team Skåne lobbar enligt uppgift hårt för att få stå framför elitledet framöver. Deras rika medlemmar är beredda att betala saftiga belopp för detta och med tanke på VLs girighet så...

Cash is king!

Adam Steen sa...

Hahahahah! Dom borde få stå på toppen av första backen.

Anonym sa...

Det är också under förhandling!!

Fast just denna punkt i avtalet skulle få det att svida rejält även i deras djupa plånböcker... :)

Adam Steen sa...

Bra!

Haha tveksamt, dom är fulla ;)