måndag, februari 04, 2019

Så ordnar du vinterns roligaste tävling

Vintern är här och snön med den. Då gäller det förstås att passa på att njuta. Ta vara på alla härliga vinterdagar innan våren kommer. Varför inte passa på att ordna en riktigt rolig tävlingsdag för nära och kära? Antingen väljer du att satsa på en gren, exempelvis längdskidåkning, eller så delar du upp dagen i flera olika tävlingsgrenar, där deltagarna får mäta sina färdigheter i längdskidor, skridskor och andra vintersporter. Bjud in grannar, vänner, kollegor och släktingar och ordna en riktig tävlingsdag som sent ska glömmas. 

 Fixa priserna på förhand 
Om det ska tävlas ska det naturligtvis finnas priser att tävla om också. Sådana hittar du hos Glentons.se där det finns gott om glastroféer, pokaler, diplom, plaketter, medaljer och allt du kan tänkas vilja ha. Antingen laddar du upp med en stor pokal till vinnaren och låter resterande applådera vinnaren beundrande och lite avundsjukt, eller så delar du ut medaljer till alla som deltar. 

Om du vill göra tävlingarna lite mer rättvisa kan du naturligtvis dela upp tävlingarna i flera klasser, där barnen tävlar i en egen klass. I den klassen kan det vara en god idé att se till att alla som deltar får en medalj, det brukar uppskattas. Kanske kan vinnaren få en extra fin pokal eller trofé, men huvudsaken är att alla får gå hem med något. För de vuxna kanske du kan satsa mer på att belöna vinnaren och möjligen silver- och bronsmedaljörerna. 

Grilla och umgås kring lägerelden 
När tävlingarna är avklarade är det naturligtvis inte dags att gå hem. Det är då ni ska samlas runt lägerelden, grilla och umgås. Alla är troligen nöjda och glada efter att ha tävlat eller tittat på de som tävlat och alla har mycket att prata om. Samtalen kommer garanterat pågå länge och med många olika samtalsämnen. Det är bäddat för en riktigt trevlig vinterdag med mycket sport, nöje och vänskapliga samtal. 

Skulle det vara så att du råkar bo i någon av de mindre snörika delarna av landet så behöver du inte misströsta. Det finns många roliga tävlingar att anordna som inte kräver snö. Varför inte ordna en fotbollsturnering eller kanske en femkamp för vänner och bekanta. Medaljer, pokaler och andra vinster hittar du på samma ställe och naturligtvis går det alldeles utmärkt att grilla även om det inte råkar vara minusgrader och snö. Huvudsaken är att ni samlas och har roligt och gör något som ni inte gör till vardags.

Inga kommentarer: