torsdag, februari 21, 2019

Vasaloppet i (stor?) fara...!Fasaloppet
2015, 48:a på Vasaloppet, min hitttils bästa placering

2016 73:a och 67:a Birken

2017 vann långloppscupen, fick ett bedrövligt Vasalopp, blev 104:a

2018 seg inledning av säsongen som sedan blev sakta bättre. Två veckor innan Vasaloppet åker jag på en hjärtmuskelinflammation och säsongen avbryts

2019 mer eller mindre en berg- och dalbana till säsong. Just nu med halsont och förkylning. 

Jag drog en rejäl chansning igår, en chansning som jag inte skulle ha gjort om inte Vasaloppet varit nära. Kände nämligen lätt i halsen och hade en förhoppning om att det skulle släppa efter natten. Det gjorde det inte, det blev värre.. 

Förra året hade jag följt ett program nästan hela vintern som jag fått av en tränare. Jag hoppade ju av två veckor innan Vasaloppet på grund av hjärtat, ni kanske minns. I år var tanken att jag skulle köra de sista två veckorna på programmet inför Vasan, en formtoppning som jag trodde på och då ville jag gärna genomföra den till punkt & pricka. Gick ju åt fanders även i år, då träning idag är otänkbart.

Tänk att det ska skita sig så fort det börjar närma sig Vasaloppet. Jag är väldigt sällan förkyld annars och nu har jag både haft magproblem och förkylning under den senaste tiden. Det måste ju vara till stor del mentala saker som spelar in tänker jag. 

Trist att Vasaloppet är så stort och att det i allas ögon är det som identifierar en som skidåkare. Åtminstone om man inte är en världscupåkare. Varför måste man ens åka det där loppet egentligen? Det är ju inte ens roligt och bara en stor hysteri kring allting. Varenda jävel, elitåkare som ultramotionär som ledare som vallare blir ju helt till sig så fort Vasaloppet är i görningen. Visst, jag vill ju få till ett bra lopp där, men nu känns det oerhört långt borta tyvärr. Dels vill jag ju bli frisk innan, men jag vill ju även få till bra träningar inför också och det känns nästan omöjligt.. Pissliv. Täppt i näsan och halsont är dagens symptom. Jag får väl bara hem och foamrolla helt enkelt, enda jag kan göra i detta tillstånd. 

Vasapodden
För att få något positivt i detta inlägg så kan jag faktiskt varmt rekommendera Vasapodden av Lager 157 Ski team. Det är Anton Järnberg och Lars Ljung som håller i den. Dom gör det verkligen bra. Relevant och intressant snack kring långloppsskidåkning! Ni hittar den där poddar finns, sök bara på ”Vasapodden”.

Ska jag vara helt ärlig så är det mer intressant än den traditionella skidåkningen. Jag tycker världscupen varit sjukt ointressant denna säsongen och mycket är såklart för att Petter Northug lagt av.. 

Annat
Idag så är det jobb som gäller. Cyklade hit då Amanda behövde bilen för att åka med Alfons på inskolningen till dagis. En inskolning som haft ett långt uppehåll på grund av våra problem med magarna. På vägen hit bjöds det på några centimeter nysnö och fullt snöfall. Jag var riktigt trött och slut av att bara cykla lugnt, känns kul.. 

Prata pengar 
Igår så rasade Swedbank-aktien också på grund av någon pengatvättshärva. Typiskt. Jag tror dock den repar sig igen ganska snabbt och ligger lugnt kvar i den. Den aktien ligger på cirka 5% av portföljen. Så det blir inte så kännbart om en aktie sjunker som en sten när man har ett gäng andra. 

Sossarna har än inte svarat på vilken skatt man ska höja, mer än att det har med kapital att göra. Men hade inte ISK-kontot legat i fara så hade dom ju bara kunnat gå ut och dementera det. Men icke. Typiskt sosse- och vänstertänk är ju att om man kan spara så har man för mycket. 

För att muntra upp mig i detta nattsvarta helvete så får ni gärna stödja mig med en Swishning+fin hälsning till: 0761664997 tack på förhand!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ouch, inte bra vi får hoppas att det går över snabbt. :/

Löfvén ja...

Det är så här det kommer vara i 4 år nu. S kommer att göra som de vill och quislingarna C& L kommer gapa och skrika lite men kommer sen ge med sig. Detta eftersom det enda Löfvén behöver göra är att hota med nyval. Då kommer Björklunds trosor att fyllas med avföring och han kommer gå med på allt Löfvén föreslår...

Adam Steen sa...

Tack!

Ja, usch och fy..

Anonym sa...

Allt sitter huvudet när det kommer till vasan. De gånger det gått bäst för mig är när jag haft kass uppladdning och bara varit glad att stå på startlinjen, då har jag inte haft nån press eller förväntningar på mig själv, har de loppen istället åkt mycket mer avslappnat och inte alls varit spänd och nervös som man brukat vara i början...

Så få bort skiten sen försök avdramatisera vasan och njut...

Adam Steen sa...

Tack för kommentaren!

Anonym sa...

Hur såg din formtoppningsplan ut för de sista två veckorna? :)

Krya på dig

Adam Steen sa...

Orkar ej skriva ut den nu. Mindre träning än vanligt iaf. Tack!