söndag, mars 17, 2019

100 min löpning med barnvagn i blöt nysnö

Tänk att det ska vara ett sådant busväder varenda gång jag ska röra på mig. Jag gick igenom veckan i huvudet och kunde konstatera att det endast var bra före på två pass denna veckan: klassiskt i tisdags och skate i fredags. Det blir svårt att få några respektabla kilometermängder med sådana förhållanden, men som alltid är det bara att konstatera att vädret inte är någon faktor man rår på. 

När jag stack ut på dagens löptur så var det runt nollan, när jag kom hem så stod temperaturen på plus två grader. Under hela passet så kräksnöade det och inte någonstans hade man plogat. Man kan nog lätt tro att jag var irriterad, men det var jag faktiskt inte. Det ska dock sägas att det var sjukt tungsprunget i det 4-5 centimeter tjocka blötsnölagret som låg på cykelbanorna. Jag gnetade på så gott jag kunde, men lyckades inte klara mig under sex minuter per kilometer ens, illa. Dock så sprang jag först en vända i Skräddarbacken på fem kilometer, vilket gjorde att det förutom tungt underlag även var en fin kupering. Efter vändan i Skräddarbacken så sprang jag Blodomloppets milbana baklänges. Totalt så fick jag ihop 1,40 timmar och 16,5 kilometer. Kroppen kändes rätt så lätt och jag hade heller inte några speciella men från gårdagens femmil, förutom lite ömma ljumskar/höftböjare. Jag sprang i mina Icebug, vilket känns trygg och skönt i detta snölandskap. 

Nu ska jag och Alfons äta lunch. Sedan blir det skidlektion. 

Inga kommentarer: