tisdag, mars 05, 2019

Ansys simuleringTroligen har dessa Fischer-skidor gått igenom produktsimulationer inan de kommit ut till kund. Vad det är? Läs under.
Hej kära bloggvänner!

Jag tänkte skriva ett litet inlägg om ett företag som heter EDR Medeso och dom sysslar med något så coolt som Ansys simulering, det är produktsimulationer. Alltså ett företag som får exempelvis ritningar till någon produkt, det kan vara allt ifrån bilar, chassin, skidor, fastigheter, eller nästan vad som helst. Dom tar då fram en simulation med hjälp av ritningarna och på så vis får dom reda på ifall produkten håller i verkligheten. Väldigt smart kan jag tycka och jag har aldrig tidigare tänkt på att det går till såhär. Jag har tänkt att företaget gör ritningar och direkt därefter tillverkas "prylen". Såhär när jag nu blivit lite mer insatt så inser jag ju hur viktigt detta är för i princip all tillverkning.

Dom sysslar även med BIM. Det handlar om att tillverka och använda sig av digitala modeller  av  byggnadsverk i byggandet av vårt samhälle. Dess modeller som är digitala kallas för "Byggnadsinformationsmodeller" och arbetssättet kallas  för Byggnadsinformationsmodellering. Båda begreppen förkortas till: BIM. 


Inga kommentarer: