onsdag, mars 27, 2019

Galet jobbigt pass på Skiergen


Idag besegrade jag dig Skierg-jävel!

Minns jag rätt så har jag misslyckas med det planerade upplägget (alltså tiderna) på tre SkiErg-pass i rad. Idag var tanken att det mer skulle bli ett tröskelpass där jag får lite längre tid i AIII-zonen, jo jo, det gick ju sådär med det. Nog fick jag tid i AIII-zonen allt! Det gick upp för mig under passet att jag inte stakat sedan Vasaloppet, mycket på grund av handleden som nu verkar bra, men också för att jag inte har haft några staktävlingar och för att jag vill träna annat. Jag planerade att köra samma pass som detta den 23:e januari. Alltså 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 minuter, en minuts vila, ökande hastighet och motstånd sju. Jag var lite övermodig och tänkte först att jag skulle testa med en sekund snabbare tid på alla, som tur är tog jag mitt förnuft till fånga och körde exakt samma upplägg som senast.

De två-tre första intervallerna gick väl okej, men sedan blev det alltmer jobbigt. Redan på den fjärde intervallen som var sju minuter lång så hade jag väldigt starka tankar på att avbryta. Antingen skita i det helt, eller också dra ner på farten. Men med lite hjälp av ett hyfsat bra psyke, "en minut till-" + "en intervall till-tänk" och viljan att inte misslyckas på ytterligare ett pass så tog jag mig med nöd och näppe igenom denna träning och jag tror det blev det hårdaste jag kört på bra länge! Pulsen peakade på 192, både under 3:an och 2:an, sjukt! Men så vilade jag igår också och hade innan passet ganska fräscha muskler. Trött och stum blev jag, fy satan!

Såhär var tiderna:

10 min: 1,55,7 min/500m
9 min: 1,54,7 
8 min: 1,53,7 
7 min: 1,52,8
6 min: 1,51,8
5 min: 1,50,8 
4 min: 1,49,7
3 min: 1,48,8
2 min: 1,47,5
1 min: 1,44,5

1 minuts vila mellan intervallerna, som sagt.

Inga kommentarer: