onsdag, mars 13, 2019

Klassiska intervaller i blöt nysnö
Inte alltför inspirerande väder idag. Fick leta länge efter den där motivationen till att träna, som jag nämnde tidigare idag...

Valet för dagen föll på klassiska intervaller uppe i Skräddarbacken, längs elljusspåret där uppe. Förhållandena var sådana att det hade snöat mer eller mindre hela dagen och temperaturen hade gått från minus tre imorse, till plus tre när jag stack iväg. Jag visste dock att spåren var dragna tidigare under dagen, via skidspår.se. 

Jag vallade på den allra kletigaste burk jag hittade och resultatet blev ändå över förväntan. Uppe i skidspåret var det stundtals blankt och stundtals torrsnö. Så ibland gick det okej lätt och ibland så tog det tvärstopp. Kommer inte delge er mina snitthastigheter på passet, men jag kan säga att jag kom upp bra i puls och fick flåsa lite i diagonalåkning. Så jag uppnådde dagens mål åtminstone. 

Jag körde 10 - 8 - 6 - 4 - 2 minuter med 2 minuters vila. Löpning till & från spåret och så lite uppvärmning, samt nedvarvning på skidorna  Totalt 90 minuter,18,65 kilometer och 360 höjdmeter. Ett riktigt rekordföre...

Inga kommentarer: