torsdag, mars 28, 2019

Nu ska jag ta rakningen till en ny nivå! +ANNATGodmorgon kamrater.

Detta är inget av mina suspekta köpinlägg som jag ibland kan svänga mig med, kommer inte ens nämna något varumärke. I måndags så surfade jag av en anledning in på olika sidor med säkerhetshyvlar. Jag läste guider för raktvålar, rakborsar, raktekniker och så vidare. Anledningen till det är att både min elev har berättat att hans pappa börjat med en sådan rakhyvel, men också att jag tycker mig minnas att jag läst om att dessa ska vara bra mycket bättre än de flerbladshistorier som de flesta av oss använder. Så jag kollade upp lite i måndags och beställde hem ett startkit för att raka mig med säkerhetshyvel. Dock så ångrade jag mig genast då jag fick backning på besiktningen av Benzen senare samma dag (katastrof) och blev tvungen att beställa hem lite bildelar såsom: sommardäck, bromsskivor, spindelled, bromsbelägg och bromsrör. Det går hårt åt för mitt sparande nu.. Men jag tänker att det är lika bra att ha kvar Benzen, jag gillar den och jag får inget för den vid en försäljning heller. Åter till rakandet. 

När hela hushållet hade lagt sig tidigt igår kväll så tog jag mitt rakkit och gick in i badrummet för att utföra min nya ritual kring rakning. Jag var väldig nervös innan, mest för att skära mig, men också för att det skulle vara svårt och inte ens fungera. Men jag hade läst flera bra guider hur man får upp ett bra skum av raktvålen samt rakborsten (det ska tydligen vara grävlingshår i borsten för bästa resultat) och även läst att man ska raka sig i skäggstrånas riktning. Tycker att jag fick till en skaplig teknik direkt och huden blev len som en barnrumpa, mäktigt! Enligt de flesta så ska man med denna metod slippa rakfinnar och inåtväxta hårstrån som man lätt får med flerbladshyvlarna. Dessutom så är dessa rakblad betydligt mycket billigare, ett sådant blad kostar typ 2-5 kronor styck och ska dessutom hålla längre än de med flera blad. Nu är jag riktigt taggad till att fortsätta med denna rakning och att lära mig dess ädla konst!

Jag är ganska mör i kroppen idag efter gårdagens galna skiergpass. Men det är en skön trötthet som jag gillar. Jag har under de senaste nätterna sovit ganska dåligt, men inatt så fick jag in nästan åtta timmars sömn och känner mig något piggare. Planen för denna enkla torsdag är: cykla till jobbet, jobba, promenera på rasten, cykla hem och sedan springa två timmar. Tanken var först att åka skidor, men fan, jag orkar inte åka iväg idag till ett skidspår och harva runt i sorbeten. Så löpning passar bättre och är något jag är mer sugen på för dagen. 


En timme efter att vi lagt Alfons igår så började han tokskrika, så vi tog upp honom och försökte trösta efter bästa förmåga. Efter en stund så kom det några pruttar och sedan blev han lugn, stackaren.  


Inga kommentarer: