onsdag, mars 27, 2019

Porträttbilder och utdelningssäsong
Fick till två fina kort på grabbarna under gårdagen när vi var ute i det härliga vårsolskenet. 

Förutom att ta kort på killarna så var vi på en 1,5 årskoll för Alfons på BVC. Han låg exakt på kurvan för vikt, längd och huvudomfång. Alfons fick också en vaccinations-spruta mot röda hund bland annat. Efter det besöket så åkte vi hem och fick där sällskap av Simon Andersson som hängde med oss en lång stund. Trevligt var det! Jag hann på kvällskvisten med att städa en del också. Det blir lätt ganska snabbt skitigt och rörigt i hemmet med två unga vildar och två vuxna galningar. Min taktik är att ”fuska på lite” då och då med städningen, för att det inte ska bli alltför skitigt. Sen får man dunka på med en större städning lite mer sällan. 

Idag så var det helt torrt på cykelbanorna under pendlingen till jobbet, grymt skönt. Ett härligt friskt väder på strax under nollan också. Jag gillar när det blir kallt på nätterna och varmare under dagarna. Nu är det med största sannolikhet vår och vi får se hur länge det kommer vara åkbart i skidspåren. Jag får försöka nöta på så länge det går. 

Tanken idag är att jag på nytt ska bekanta mig med min skierg efter jobbet. Det kan bli kul..! Till helgen så ska jag tävla två dagar på Lilla SS faktiskt. Först 10 kilometer skate på lördagen och sedan sprintstafett skate på söndagen tillsammans med min kompis Rasmus Andersson. Skoj ändå att få tävla, så slipper jag ju träna de dagarna också! 

Nu börjar det trilla in lite utdelningar från mina aktier. Det gillas enormt. Skördetider! Tanken var först att jag skulle betala av värdepapperslånet på Avanza för alla pengarna, men nu har jag tillåtit mig själv att handla lite och på så sätt återinvestera utdelningen för att maximera ”ränta på ränta-effekten” (världens åttonde underverk enligt Albert Einstein). Men jag kommer inte handla för mer än typ 600 kronor per köp (597 för att vara exakt), det för att hålla nere courtaget till en krona. Idag trillade det in en slatt från SCA och imorgon kommer både Castellum och Axfood. Planen är att återinvestera pengarna i bolaget jag får utdelningen ifrån!

Inga kommentarer: