söndag, mars 10, 2019

Solskenspass klassiskt


Tjena!

Dagens enda pass blev ett riktigt fint sådant. Strålande sol och några minusgrader när jag stack iväg. Löpning till och från skidspåret i Skräddarbacken, vilket blir ungefär 15 minuter och lite drygt 2,5 kilometer. På skidorna så körde jag först ett varv på elljusspåret i Skräddarbacken, sedan två varv som följer:

Hyttbro, Bjusan, ”Arvidssons väg”, rundspåret vid Halla, tillbaka ner till Elljusspåret och ett varv runt dito. 

Skidåkningen kändes rätt okej, eller egentligen bra. Förutom att jag hade lite ont i höger höftböjare, hade träningsvärk i vänster dito och ont i ett skavsår under vänster stortå sedan gårdagens stordiagonal-intervaller. Men det sjukt fina vädret och dom fina spåren vägde upp det hela rejält måste jag säga. Planen var att totalt träna 2,30, men det blev hela 2,50 (inklusive löpningen dit och hem). På den tiden hann jag med 38,1 kilometer och fick in 555 höjdmeter på kontot. Ett väldigt fint pass i mina mått mätt med andra ord. 

Denna vecka som började med två vilodagar fick ändå in fina 10,20 timmars total träningsmängd. Det är för mig en respektabel dos, speciellt såhär i tävlingssäsongen. Men jag tänker att denna veckan kanske blir lite hårdare och sen ska jag försöka köra lite mindre under nästa vecka. På så sätt hoppas jag att bli pigg till lördagens ”en riktig femmil”. Hoppas att jag har diagonalat åtminstone så pass att jag kan åka någorlunda fort på tävlingen, det vore kul!Det är ett väldigt meck att få till träningsbilder på egen hand emellanåt, speciellt med vantar och skidutrustning. Men här får ni ju i alla fall en närbild på en gammal favorit av mina Oakleys, där jag har bytt delar mellan olika modeller. Förutom den fotokromatiska linsen som blivit främst favorit så är Prizm road som på bilden min näst främsta favorit!

Inga kommentarer: