torsdag, mars 14, 2019

Tävlings- och börssnack


En arkivbild från dagen efter Vasaloppet. Platsen är Alfons dagis. Härliga vyer och härligt väder!

Torsdagen är redan kommen denna vecka och som vanligt kan vi bara konstatera att tiden springer förbi. Det är bara att åka med och försöka göra det bästa av situationen. Idag så slapp jag att cykla i snöstorm i alla fall. Då Alfons och Amanda ska på dagiset så blir det cykel för mig, då får jag passa på att få lite extra vardagsmotion. 

Efter jobbet idag så är tanken att jag ska få till ett lugnt tvåtimmarspass på skidorna uppe i Skräddarbacken. Känns lite drygt om bara elljusspåret är draget, det blir ett x antal varv då, men hellre det än att inte träna. När det kommer till skidteknik så får det nog bli en blandning av klassiskt, stakning och skate. Eller det beror nog på hur vädret utvecklar sig under dagen. Jag tar en dag i taget nu när det kommer till träning, betar av helgens ”En riktig femmil”, mest som en rolig grej. Därefter så kanske det inte blir någon mer tävling denna skidsäsong, lite sugen på ”Idre Särna-loppet” den 23:e, men det blir ett väldigt meck med resande dit och hela den biten, så jag kommer nog avstå det. Strax är det ju också dags att försöka få lite fart i löparbenem, det ser jag fram emot. Gäller dock att inte börja för hårt och dra på mig en skada!

Jag använder mig av Lendify som ett litet komplement till mitt sparande på börsen, där lånar jag alltså ut pengar till privatpersoner och tjänar en liten slant i ränta på det hela. Det ger väl inte så mycket, typ 5-6% och sedan är det ju 30% skatt på ränteintäkterna. Säg att jag haft typ 7-8% av mitt totala sparkapital där, fördelat på två nästan lika stora konton där. Jag har haft de två kontona på försäljning till 1% högre än det aktuella värdet där ett tag och igår så blev faktiskt ett konto sålt, (dessa pengar motsvarar väl kanske fem månadslöner på det jobbet jag har nu..). Jag flyttade över den lilla steken direkt till mitt Avanza-konto för att beta av lite på värdepapperlånet jag har där. Skönt att få ner det en aning. Jag har köpt en del i banksektorn den senaste tiden nämligen och i stort har börsen gått bra på slutet. Framöver kommer jag gå in för att ytterligare betala av det lånet och alla utdelningar kommer gå direkt till det. Perfekt!

Hörs senare!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Siktar du på topp-50 på Lidingö i år? :)

Adam Steen sa...

Vet inte ens om jag springer :) gör jag det så vore det nice att springa under 1,55 (hade 1,57,40 i höstas)

Anonym sa...

Topp-50 var väl 1.53-1.54 typ. Men det är ju några jobbiga minuter att ta... :)

Adam Steen sa...

Okej. Men jag siktar hellre på tid, det andra kan skilja sig mellan åren :)