tisdag, mars 19, 2019

Vilodag och andra saker


Från morgonens frukostbatalj. Om ni undrar vad han äter så är det en variant på pannkaka/omelett där vi har blandat ihop och steker: ett ägg, en halv banan, lite havregryn och några blåbär. En ganska nyttig, enkel och god frukost. 

Efter de två löpdagarna så trodde jag att benen skulle vara mer ömma än vad dom är. Faktum är att jag inte känner någonting i dom, skönt. Jag gick förvisso med stödstrumpor hela dagen igår efter träningen, det kan ju ha snabbat på återhämtningen en aning. Annars så inbillar jag mig ändå att jag är i en okej fas rent löpmässigt inför våren och sommaren. Jag tänker att jag ju fått något litet pass på löpbandet, men framförallt ett antal löpningar till och från gymet, där jag har sprungit i sub 4,30 min/km-fart. Det har nog gjort att "förtvinandet" av löpmusklerna gått långsammare än om jag bara åkt skidor under vintern. Sen är jag ju också helt övertygad om att du inte blir bättre på att springa om du joggar i "skidåkartempo" på distanspassen, det är bra för hjärta/lungor, mitokondriebildandet och hela den biten, men du blir inte bättre av att springa fort. För att bli det så gäller det att stå på lite mer när man springer. Tanken är att jag ska försöka få till lite sådana pass sen i sommar, bara mina ben och min kropp håller. Jag hade ju en jäkligt härlig känsla i löpningen under hösten och dessutom tyckte och tycker jag det är riktigt kul att springa! Du får ju en väldigt bra träning för syreupptaget och dessutom så tror jag att man blir lite mer "tight" av att springa, så det ska jag verkligen hålla i!

Idag så är grabbarna i huset hemma. Vi är lediga från jobb, dagis och träning. Det känns superskönt at bara få vara hemma och ta det lugnt, det behövs emellanåt. Inget speciellt är planerat heller, det enda vi har att sköta är tillagningen av middag tills Amanda slutat jobbet ikväll. Idag kommer det bjudas på lax, samt rotsaker i ugnen. Fint det! Tanken är nu att åter försöka få till en period där vi inte äter socker på ett tag, vi har ju börjat med en sådan period ett antal gånger nu i vinter, men bara lyckats hålla den över veckodagarna, för att misslyckas i det närmsta kapitalt till helgen igen. Nåväl, det är inte hela världen det heller, gott med godis ju.. 

Vi hörs kamrater!

Inga kommentarer: