tisdag, mars 12, 2019

Ytterligare ett magiskt pass! (Framförallt väder- och sällskapsmässigt)Återigen så bjöds vi på ett strålande väder här uppe i Dalom. Det är inte bara att det är ett fantastiskt härligt solsken som gör det hela så härligt, utan när temperaturen går från cirka tio minus tidigt på morgonen, till cirka nollan mitt på dagen så möjliggör ju det även att man kan åka på blå burkvalla! Ganska fantastiskt att kunna göra det på natursnö i mitten av mars. Planen var först att åka skate, men då det var kallsnö så valde jag att åka klassiskt, det gäller att passa på när möjligheten ges. 

Jag började dagen med att lämna Alfons på sin inskolning på dagiset, frågade om det var okej ifall jag tog en tur på skidorna, vilket det var och gav mig direkt iväg till Skräddarbacken för att köra dagens träningspass. Precis när jag kommit iväg så ringde min träningskompis Elis Weslien och frågade om han kunde haka på. Vi möttes upp där på elljusspåret och tog sedan en fin tur upp förbi Bjusan, samt rundspåret där uppe. Spåren var nästan helt perfekta, på sina ställen har det dock blåste i lite barr, vilket gjorde at det högg emellanåt, men annars var det kanon. 

På de två timmarna vi var ute så hann vi med 27,3 kilometer och 415 höjdmeter. Hoppas nu att detta väder håller i sig, åtminstone till imorgon, så att jag efter jobbet kan köra intervaller klassiskt. Går inte det så får jag väl åka skate eller staka. Troligen skate för att spara min handled som fortsatt gör ont i det vardagliga, men som funkar bra när jag åker. 

Resten av dagen så blir det lek med Alfons och kanske en liten promenad i solskenet.

Vi hörs! 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fattar noll skulle inte all natursnö försvinna i Dalarna för länge sen enligt Miljöpartiet? :/

Adam Steen sa...

Jo, så det är ju litte konstigt