torsdag, april 18, 2019

10 x 3 min löpband @ 19 km/h (3,09 min/km), 1 min vilaOouch vilken svett- och trötthetsfest det där blev då. Jag har gått och oroat mig så smått för detta passet hela dagen. Försökt intala mig att jag skulle klara det utan att halvt dö. Jag klarade det planerade passet, men det var jobbigt som djävulen. 

Löpning till Actic Maserhallen: 10,31 min, 2,64 km, 3,59 min/km
Löpning hem: 10,56 min, 2,64 km, 4,09 min/km

Lite halvsega ben både dit och hem. Dessutom lite lätt ont i vaderna.. Men farten är bra och ansträngningen rent hjärt- och lungmässigt i dessa farter känns okej! Hoppas jag utvecklats lite. Idag var det också så pass varmt (20 plusgrader) att jag sprang i kortbyxor för första gången utomhus i år.

Huvudpasset idag var 10 x 3 minuter på löpbandet, med 19,0 km/h (3,09 min/km), 0% lutning och 1 minuts vila. Den sista intervallen så ökade jag upp bandet till maxfart 19,3 km/h (3,06 min/km) och 0,5% lutning, jag körde även i 3,06 för att skramla in en "tusing". 

Redan på intervall ett så började bandet varna för "overload", vilket det gjorde förra sommaren också i högre farter. Jag klarade dock mig ifrån att det la av idag, tur nog. De två-tre första intervallerna kändes bra, sedan blev det allt tuffare. Som sig bör. Jag lyckades åter att få till tett bra mentalt snack med mig själv och en bra peppning. Hela tiden med fokus på att "nu är det "bara" si och så många intervaller och minuter kvar". Det gick vägen idag med och det är en sådan förlösande skön känsla efteråt att jag knappt kan beskriva det med ord. 

Snittpulsen på intervallerna låg mellan 172 och 186 (den första var visserligen 162, men då har ej systemen kommit igång riktigt). Maxpulsen blev 195(!). Jag är nöjd att jag fixar dessa för mig höga farter med så pass kort vila. Jag är också mycket väl medveten om att det inte är samma sak som utomhus och att jag inte klarar av att springa så fort där. Men det är ett riktigt bra verktyg och jag får hela tiden svart på vitt hur jag ligger till!   

Sprang hela passet i min grymma favoritsko Hoka One One Napali.

Nu ska jag fira med nya chokladbollar!

Inga kommentarer: