lördag, april 06, 2019

10 x 3,30 på löpbandet!!Hej där!

Det gick ju bra det där. Ryggen är fortsatt riktigt jävlig emot mig, kan knappt gå på morgnarna och har stora problem med att sätta på mig strumporna. Haft såhär sedan i måndags, sedan igår så har jag stretchat mina utvalda övningar för just ländryggsproblem. Konstigt nog så har jag inte känt någonting alls, inte ens i början av alla pass denna vecka. Varken i löpning, TRX eller SkiErg. Konstigt, men jag är tacksam för det.

Dagens pass blev löpning till och från gymet, totalt nästan 5,5 kilometer i ett snitt av 4,15 min/km-fart. Lagom hårt och lagom bra uppvärmning och nedvarvning. Förutom detta så blev det så klart löpbandsintervaller, vilket var dagens huvuduppgift. Jag har tänkt att jag ska få till lite löpning i högre fart på platt mark, det för att jag vill komma igång bra med löpningen och för att jag tyckte förra året att jag var stark i löpfarter från 3,50 min/km, ner till cirka 3,30. Därefter hade jag stora problem att löpa snabbare, nu ska jag försöka åtgärda det. Jag har tänkt mig någon form av progression i dessa löpbandspass. Senast jag körde intervaller på bandet den 20:e mars så blev det 10 x 3 minuter @ 18,0 km/h - 0% lutning. Idag körde jag följande:

10 x 3,30 minuter, med 1 minuts vila.

På de 9 första intervallerna körde jag på 18,1 km/h (3,18 min/km) och 0,5% lutning. På den sista intervallen så körde jag de första 2,30 minuterna på 19,0 km/h och 1% lutning, för att sedan öka bandet till maxfar 19,3 km/h den sista minuten. Jag tyckte att det kändes bra och ganska kontrollerat idag faktiskt! Skönt att redan känna det i löpningen. Det jobbigaste idag var nästan under den första minuten i den första intervallen, men jag gissar att det var för att jag inte riktigt hade kommit igång då bara. Maxade ur pulsen på slutet till 193, mäktigt! Jag sprang som vanligt i mina Hoka Napali-skor som jag gillar skarpt!

Inga kommentarer: