torsdag, april 11, 2019

10 x 4 minuter löpband @ 18,2 km/h och 1% lutning


Invigde mitt linne från YMR Track Club idag, satt som ett smäck!

Det blev ingen träning igår, jag tog den idag istället. Nu kanske ni tänker varför jag inte är på jobbet, men jag är ledig idag och imorgon då vi senare i eftermiddag ska åka till Sälen. 

Detta var den tredje stegringen på mitt löpbandsintervallpass, de två första var:Idag blev det 10 x 4 min, 1 min vila @ 18,2 km/h (3,17 min/km) och 1% lutning. Den sista halvminuten på sista intervallen så smällde jag upp löpbandet på 19,3 km/h, vilket är maxfart och 2% lutning. 

Löpningen till gymet blev i 4,05 min/km-tempo och hem i 4,07 min/km. Var rejält trött på hemvägen, men valde ända att mata på bra, med AIII-puls på sluttampen. 

Själva intervallpasset idag blev en ruskigt tuff historia. De två första intervallerna kändes rätt lätta, sedan blev det alltmer utmanande både fysiskt och psykiskt. Länge så trodde jag inte att jag skulle klara passet utan att sänka farten och/eller lutningen, alternativt att jag skulle ta en lite längre vila. Men efter en sjukt bra fokusering och ett inre peppande så tog jag mig igenom passet efter plan. Det gav en enormt stor tillfredsställelse och skön känsla efteråt! Fyra minuter i (en för mig) tuff fart är länge på löpband och en minuts vila går som ett ögonblick. 

Jag maxade pulsen i 187 slag på sista intervallen, inte monsterhögt, men jag kände mig lite småsliten rent muskulärt, så det var det som fanns i kroppen idag. Hela passet sprangs idag i mina Hoka Napali, det är nog just nu min favoritsko!

Nu väntar som tidigare nämnt en resa till Sälen, planen rent träningsmässigt där uppe är att inte ha någon plan. Jag tar med mig skidor för att njutningsåka lite, men någon strukturerad träning där uppe tvivlar jag på att det blir. 

Inga kommentarer: