måndag, april 29, 2019

Första styrkepasset för denna försäsong


Första styrkepasset avklarat på årets försäsongsstyrka. Kör ett liknande upplägg som förra året. Vilket innebär att jag kommer börja på 12 reps och sedan gå ner mot 2 reps, med en stegrande vikt. Ett jobbigt och troligen ganska givande upplägg. Tyckte det fungerande bra förra året, om än dödsjobbigt. Tyvärr så är det ju just de jobbiga sakerna som ger något.. Tanken är 14 dagarsblock, där jag kör ett "riktigt" gympass varannan vecka, sedan ett pass med lite gym efter intervaller och ett tredje med enbart TRX. Det i ena veckan och i den andra veckan blir det endast konditionsträning.  

Stakning körde jag till och från gymet. Dit blev det endast lugn stakning, medan jag på hemvägen rundade sportfältet (ett platt ställe med gång- och cykelbanor). Passade på att köra tio stycken spurter á 25 stavtag under hemvägen. Förra året så körde jag dessa i en lätt sluttande uppförsbacke. I år så tänkte jag köra som på platten istället, mycket för att försöka hitta en bra träff i stakningen i hög fart.


Huvudsyftet för dagens pass var gymstyrkan, såhär körde jag:

Marklyft:  (Uppvärmning: 10 x 80 kilo - 6 x 90 kilo - 4 x 110 kilo) 3 x 12 @ 100 kilo
Knäböj: (Uppvärmning: 10 x 50 kilo - 6 x 60 kilo - 4 x 80 kilo) 3 x 12 @ 70 kilo
Frivändningar: (Uppvärmning 10 x 40 kilo - 6 x 50 kilo - 4 x 60 kilo) 3 x 12 @ 50 kilo 

Chins: Höll i handtagen som pekar rakt ut, för att efterlikna stakningen mer. 10 x 10 stycken, start varje minut.

TRX: 3 x 12 i en "plankan- och stakliknande" position där jag startar på armbågar och går upp till händerna, för stakmusklerna. Typ övning 1 i mitt gamla program.
3 x 8 plankanposition med händer på golvet och benen i repen, armhävning + bendrag. 
3 x 15 övning 3 i mitt gamla program.
3 x 16 övning 4 i mitt gamla program.

Ett ganska svettigt och jobbigt upplägg som sagt, men det är bara att bita i och göra jobbet!

Inga kommentarer: