onsdag, april 24, 2019

Löpband: 3 backar och lite platt. I nya tävlingsskonSvettigt och jobbigt, som vanligt på löpbandet! 
Invigde två par löparskor från Hoka One One idag: Napali 2  (229 gram, storlek 42) och Evo Carbon Rocket (216 gram, storlek 42)! 

Så där då, efter lite vankande av och an så tog jag mig till slut iväg till gymet. Löpning dit och hem som uppvärmning, samt nedvarvning. 4,14- och 4,10-min/km i lite drygt 10 minuter blev det idag. Försöker springa på i skaplig fart, med så lätt intensitet som möjligt. Jag invigde mina Napali 2 på dessa två löpningar. Skillnaden mot den första modellen är en lite annorlunda överdel, annars ska den vara lika. Den var precis lika skön som den gamla, vilket är ett fullgott betyg. 

Inne på gymet så bytte jag till mina nya Carbon Rocket och startade sedan upp löpbandet. Då jag endast kört nästan helt flacka intervaller på löpbandet den senaste tiden, så valde jag idag att börja med tre stycken uppförsbackar, för att få lite fiktiva höjdmeter, men också för att spara benen från den snabbare löpningen. Backarna var nästan jobbigast, åtminstone den första som var brantast, men det kanske är för att jag är ovan. 

Såhär körde jag:

5 min @ 15% - 9,5 km/h, 169 snittpuls
5 min @ 10% - 11,2 km/h, 172 snittpuls
5 min @ 5% - 15,2 km/h, 175 snittpuls 

Det var backarna det. Nu var det dags för lite längre intervaller än vad jag är van vid. Tanken var att jag skulle köra på tröskel, eller lite över, för att göra mig redo för kommande löptävlingar. Har ju de senaste åren klarat av att springa i 3,30 min/km-tempo, men inte speciellt avslappnat, så jag ska försöka åtgärda det. 

Såhär var de plattare intervallerna: 

10 min @ 0% - 18,0 km/h (3,20 min/km), 180 snittpuls
7,5 min @ 0,5% - 18,1 km/h (3,18 min/km), 180 snittpuls
5 min @ 1% - 18,2 km/h (3,17 min/km), 181 snittpuls
2,5 min @ 1,5% (sista halvminuten 2,5%) - 19,3 km/h (3,06 min/km)

2 min vila mellan alla intervaller. Maxpulsen uppnådde jag på slutet av den sista intervallen: 191 slag/minut. Passet kändes ändå ganska överkomligt, fick inte gräva ända ner i källaren. Det var stor skillnad att vila 2 minuter, istället för 1 minut som de senaste passen. Tyckte jag återhämtade mig bra och det kändes rätt så lätt i steget faktiskt. Hela passet på löpbandet tog 54 minuter inklusive vila och på den tiden hade jag 172 i snittpuls. Carbon Rocket-skorna var väldigt snabba och sköna, ingen wow-känsla ännu, men jag kanske sprang för sakta för det. Dessutom ska skon göra sig mer rättvis när man springer på asfalt. 

Efter intervallerna så testade jag att springa med en sko av varje på foten och jag kände ganska stor skillnad. Carbon Rocket kändes helt enkelt snabbare och lite hårdare i sulan. Dock ska man nog vara försiktig med att endast träna i en sådan sko, så det är nog bra att variera sig. Planen är att bara tävla i dom och kanske köra något hårdare intervallpass emellanåt. Annars blir det Napali på vägen och Speedgoat i skogen. 


Inga kommentarer: