tisdag, april 09, 2019

Ny fest vid SkiErgenJag invigde några av mina nya YMR Track Club-kläder idag, både shorts och strumpor var riktigt sköna. Pannbandet var, ja,  ett bra pannband helt enkelt. 
Mina händer mår inte som dom borde, men kanske som dom förtjänar.. De senaste nätterna så har jag vaknat av att det dunkar i såren. Det är kul med  SkiErg!

Tjena!

Den tredje SkiErg-timmen™ inom en vecka är nu lagd till handlingarna. Idag misslyckades jag en aning med mitt mål, men det blev jobbigt och bra ändå. 

Planen var att jag skulle köra i fyra stycken femtonminutersblock (utan att stanna givetvis). Varje kvart skulle delas in i tre block, alltså fem minuter vardera, där jag tänkte klara sub 2,00 min/500m på den första, sub 1,55 på den andra och sub 1,50 på den tredje. Sedan börja om igen på nästa kvart med högre motstånd. De motstånd jag körde på idag var: 4, 6, 8 och 10. Jag klarade schemat tills det återstod 19 minuter, alltså en minut in i det tredje sub 1,50-blocket. Sedan gick jag mig för stum, pulsen sjönk och även farten. Något jag varit med om några gånger på denna djävulsmaskin. Men jag lyckades hålla i det hela okej i alla fall och klarade av att slå totallängden från den senaste timmen, alltid något. 

Såhär blev utfallet:15588 meter på 60 minuter kontinuerligt arbete, en snittpuls på 178 och maxpuls på 185 är rätt okej ändå. Har ju kört en del halvhårt på slutet också, så jag är nog lite sliten. Jag lyckades i alla fall med att höja farten inom varje kvart, det är bättre än inget, även om det är surt att jag inte klarade mitt uppsatta mål innan. Det får bli vid nästa tillfälle!

Inga kommentarer: