måndag, april 08, 2019

Nya Hoka-skorHoka One One Speedgoat 3. En sko för distanspass i skogen. Kommer vara perfekt att varva denna modell med modellen under, för att minimera skaderisken. Mycket mönster under, så jag tror det är fint grepp i dessa!
Hoka One One Evo Jaws. En lätt sko på under 200 gram i storlek 42 (8,5). Denna modell är för snabbare pass i stökig terräng. Har en stor tro och förhoppning på att dessa skor kommer vara minst lika bra som min gamla favorit Inov8 X-talon 212. 
Hoka One One Napali 2. Detta är uppföljaren till mina löpbandsfavoriter Napali. Vad skillnaden mellan 1 och 2 är vet jag inte, dom kändes ganska lika och vägde lika (230 gram). En lätt och väl dämpad sko, perfekt för asfalt och löpband. 

Igår fick jag hem tre par nya Hoka-skor, som ni kanske redan räknat ut av bilderna och texten ovan. Vilken tur för mig som har dessa skor som favoritmärke numer. Jag går bland annat ständigt runt i deras Recovery slides hemma. Dessutom har jag sprungit i princip alla pass i Hoka-skor det senaste året. Undantaget är i skogen då jag inte haft några lämpliga modeller än för det, men det blir det ändring på nu! Jag kommer variera mig mellan de två trail-skorna på distanspassen. På min gamla favoritsko från Inov-8 så är det ingen dämpning alls och jag tycker det fungerar klockrent i skogen, men det ska bli spännande att testa ett par dämpade trailskor också. 

Under förra hösten så fick jag ett par Hoka Tracer 2  som jag bland annat sprang Lidingöloppet i och dom gillade jag direkt. Sedan tidigare har jag också ett par Clifton 3 som är snarlika med Napali. Framöver så väntar jag in ett par Hoka Evo Carbon Rocket också, dom ska bli sjukt spännande att testa!

Vad gäller storleken så har jag 42 på de allra flesta skor och pjäxor. På de nya tre skorna på bild i detta inlägg har jag 42, lika på alla andra Hoka-skor, förutom Tracer 2 där jag har 41 1/3, då dom är lite större i storleken. Men annars så tycker jag att deras storlekar stämmer bra överens med andra. 

Idag väntar det faktiskt ett löppass med barnvagn, då kommer jag använda mig av mina Napali 1.

2 kommentarer:

Julian Schönfelder sa...

så du har 42 i dina x-talon 212 och det motsvarar 42 i hoka?

Adam Steen sa...

Yes! Förutom Tracer 2 då :)