söndag, april 07, 2019

SkiErg-timmen™


Tjenixen.

Nyss uppkommen från min mancave och en ny gemytlig timme med min kära SkiErg. Det kan nog lätt uppfattas lite småpsyk att tycka det är kul att stå där nere i en timme och kolla in i en display, men det är faktiskt riktigt skönt. Perfekta och lika väderförhållanden alltid, jag ser direkt på displayen hur jag ligger till, det är lätt att komma upp bra i puls och jag belastar musklerna nästan exakt på samma sätt som om jag hade stakat!

Planen för idag var att dela upp timmen på tolv stycken femminutersblock. Block 1, 3, 5 och så vidare så skulle jag köra i sub 2,00 min/500m-tempo, alltså typ AII-intensitet. På de andra blocken så skulle jag köra sub 1,55 min/500m-tempo, typ AIII (tröskel ungefär). Jag höjde motståndet var tionde minut likt följande: 2, 4, 6, 7, 8, 10. 

Mot slutet så ballade det givetvis ur då det kändes bättre och bättre, så jag började mata på rätt friskt, åtminstone på den sista femman. 

Såhär blev utfallet av min SkiErg-timme™:

Staplarna betyder: totaltid, meter, snittfart, snittwatt, kalorier/timme, aktuell puls

Smackade alltså in en femma på slutet med 1,46,8 min/500m, motstånd 10, det får jag vara nöjd med. Kommer nog garanterat att köra fler varianter på denna timme framöver. Skulle vara mäktigt att klara sub 1,55 min/500 och sub 1,50 min/500m under en timme, det är nog ingen omöjlighet. Snittpulsen landade på  171 och snittfarten 1,55,6 min/500m. Maxpulsen blev 188.

2 kommentarer:

Julian Schönfelder sa...

styr du något i denna träningen mot watt istället för puls?

Adam Steen sa...

Nej, jag har inte kollat något på watt faktiskt. Bara fart/500m. Nu när det är lite mellansäsong så tänker jag att jag kör lite kortare och hårdare, mest för att bara hålla igång och underhålla systemen lite :)