torsdag, april 04, 2019

Tankar om träning och börs


Tjena. 

Igår så blev det lite fixande och donande i trädgården. Med oss hade vi den bästa hjälpredan Alfons. Han är rolig att ha med sig och det blir bara roligare för varje dag. Dessutom lär han sig nya ord hela tiden, de två senaste är ”ost” och ”båt”. 

Det var skönt med en vilodag igår, välbehövligt. Det till trots, eller kanske på grund av det så är min ländrygg fortsatt helt paj sedan måndagens styrkepass. Troligen är det marklyften som gett mig denna himmelska ryggvärk. Det är lika illa som i fornstora dagar när jag knappt kan klä mig på morgnarna och nu knappt kan gå obehindrat. Mysigt. Trodde jag skulle ha svårt att köra skierg i tisdags, men då kände jag gudskelov ingenting. 

Planen för dagen är att köra ett kortare distanspass på den nyss nämnda skiergen och även försöka få till ett kortare TRX-pass, om ryggen tillåter. Vi tar det lite lugnare med träningen nu ett tag, kör efter känsla. Försöker få till bra intervallpass på löpbandet, något underhållande på skiergen och sedan lite styrka. Bara för att inte dega ner mig totalt. Skönt att ge mig själv lite semester, hoppas jag tillåter mig det i praktiken också bara. 

Nu till lite börs:


Ingen kan väl ha undgått att börsen gått som en raket under det första kvartalet. Nu är det väl många som ska skryta om att deras portföljer gått si eller så mycket mer än min och det får dom gärna göra. Planen med mitt sparande är större bolag som är mer ”säkra”. Jag försöker spara löpande, förutom nu när jag försöker beta av lånet hos Avanza. Enda lilla chansningen jag gjort på slutet är att skicka in en rätt stor stek i Swedbank, oroligt på kort sikt, men det kan bli en bra affär på lång sikt. Idag fick jag en rejäl utdelning både från dom och Nordea. Planen är att köpa några få aktier till i de båda bolagen och betala av lånet för resten. Fortsatt är mina tre största innehav Investor, Castellum och Industrivärden. Jag kommer inte försöka tajma genom att sälja nu framöver vid eventuella nedgångar, det tror jag är väldigt svårt. Det går heller inte att räkna med att börsen kommer gå upp såhär galet mycket framöver heller, men jag köper (när lånet är betalt) i både upp- och nedgångar. Det verkar som det råder lite ”fomo” (fear of missing out) på börserna nu, så det är bara att tacka och ta emot. Det kommer sämre tider, frågan är bara när!

Hörs senare!

Inga kommentarer: